U susret Danu državnosti održan košarkaški turnir za pionire

U susret Danu državnosti Crne Gore Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore iz Sutomora, tradicionalno, ovog puta petnaesti put, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški turnir za pionire.

Pored obilježavanja praznika, ovo kao i uvijek predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca, uz zdrave stilove života i sport, budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga, ovakvi događaji, kao košarkaški turnir, predstavljaju samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera.

Turnir je redovno održavan prvih godina na košarkaškom terenu Hotela „Sidro” u Baru ili OŠ „Ante Đedović” u Baru, a zatim se posljednjih godina, kao i ove, održava na terenu OŠ „Kekec” u Sutomoru.

Učesnici ovogodišnjeg košarkaškog turnira za pionire „Sutomore 2021” su bile ekipe sa našeg primorja i ekipa iz Pljevalja, za koje su nastupali igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

U finalu ovogodišnjeg turnira KK Sutomore je pobijedilo KK Pljevlja sa 83:81 i tako osvojilo pehar koji dodjeljuje CDPR pobjedničkoj ekipi.

Najbolji košarkaš turnira je Savo Lalević iz KK Sutomore, dok je najbolji strijelac bio Nemanja Džaković iz KK Pljevlja.

Najbolju petorku turnira sačinjavaju: Savo Lalević i Sergej Stanišić (KK Sutomore), Nemanja Džaković, Božidar Laković i Miloš Milinković (KK Pljevlja).

Istovremeno, nadajući se konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID – 19, preporučujemo svima „Budite odgovorni” uz obaveznu vakcinaciju i poštovanje mjera koje su na snazi, prvenstveno onih osnovnih i najefikasnijih, kao što su: održavanje fizičke distance – 2 m, nošenje maske i stalna higijena ruku, kako je to predviđeno.

Share.

Comments are closed.