U Sutomoru počinje sanacija obalnog zida

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će u narednim danima sanirati oštećeni obalni zid ispod hotela “Galeb” u zaleđu plaže u Sutomoru, koji se urušio usljed jakog nevremena protekle zime.

“Izabrani izvođač radova na ovom poslu je d.o.o. ‘Đokić group’ iz Bara, koji je krajem prošle sedmice uveden u posao od strane Javnog preduzeća. Radovi će obuhvatiti izgradnju novog armirano-betonskog zida dužine deset metara, prateći pravac postojećeg (zbog očuvanja vlasničkih prava), visine 4,5 metara, sa armirano betonskom temeljnom stopom širine 1,80 metara i visine od jednog metra”, kazali su  iz JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Posao se sprovodi u okviru Plana hitnih sanacija i intervencija na obalnoj infrastrukturi, čijim urušavanjem je ugrožena bezbjednost prolaznika i smanjena funkcionalnost zaštitnih i potpornih obalnih utvrda.

Vrijednost posla iznosi 12.610,00 eura sa uračunatim PDV-om, a rok za završetak posla je 25 dana.

“Izabrani izvođač radova je dužan da poštuje mjeru Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koja se odnosi na obavezu pravnih i fizičkih lica koja obavljaju građevinske radove da organizuju rad na način koji obezbjeđuje poštovanje epidemioloških mjera, posebno poštujući socijalnu distancu između zaposlenih i drugih mjera zaštite i zdravlja na radu” napomenuli su iz Morskog dobra.

Share.

Comments are closed.