U utorak u Muzičkom centru koncert Ive Pavlović

U sklopu koncepta Izdavačko – edukativnog sektora “MATINEE”, u Muzičkom centru Crne Gore u Podgorici, održaće se koncert barske pijanistkinje Ive Pavlović.

Ulaz je slobodan, a koncert će se održati u utorak, 13. februara u Kamernoj sali, sa početkom u 12 sati.

Program:

– Ludvig van Betoven: 32 varijacije u c-molu
– Franc Šubert: Sonata u a-molu D.784
-Allegro giusto/Andante/Allegro vivace
– Frederik Šopen: Etida u e-molu op. 25 br. 5
– Sergej Rahmanjinov: Etida u d-molu op.39 br.8
– Franc List: Koncertna etida S.144 br.2 La Leggierezza
– Klod Debisi: Ostrvo radosti

Iva Pavlović rođena je 2002. godine u Baru. Osnovnu muzičku školu u Baru i Srednju muzičku školu za talente Andre Navarra u Podgorici završila je u klasi prof. Jelene Dobrković. Paralelno sa Srednjom muzičkom školom završila je i Gimnaziju u Baru. Studentkinja je na trećoj godini klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Cikojevića.

Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju dvije Zlatne lire na XL i XLIV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, prva nagrada na VII Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu, druga nagrada na Međunarodnom takmičenju Polyhymnia u Skoplju, kao i na Pijanističkom takmičenju Slavenski u Novom Sadu, treća nagrada na Međunarodnom takmičenju Nikolai Rubinstein u Parizu i Međunarodnom takmičenju Antonio Salieri u Veroni.

U okviru 36. izdanja festivala Barski ljetopis održala je solistički koncert. Usavršavala se na seminarima kod istaknutih pijanista i pedagoga kao što su Boris Kraljević, Đulijano Macakonte, Bojan Martinović, Vladimir Babin, Kemal Gekić.

Share.

Comments are closed.