Učenice barske Muzičke škole na prestižnom pijanističkom takmičenju Nikolai Rubinstein postigle sjajan uspjeh

Na prestižnom pijanističkom takmičenju “Nikolai Rubinstein” koje je od 22. do 30. aprila održano u Parizu, učenice barske Muzičke škole iz klasa prof. Jelene Dobrković i prof. Ane Vukazić, postigle su sjajan uspjeh.

“Ove godine naše takmičarke su veoma dobro prošle. Minja Banović je briljirala osvojivši prvo mjesto, grand-prix u kategoriji D1. U istoj kategoriji Elena Mićunović osvojila je II nagradu, kao i Nikolina Lukšić u kategoriji D3 i Katarina Radosavović iz klase prof. Vukazić, dok je Katarina Kukić u D2 kategoriji osvojila treće mjesto”, kazala je za Radio Bar i Bar Info prof. Jelena Dobrković.

Ona je istakla da je “Nikolai Rubinstein” jedno od najrigoroznijih evropskih pijanističkih takmičenja.

“U žiriju su pet eminentnih profesora poput čuvenog Igora Lacka, i starijih, iskusnih pedagoga iz Rusije, Francuske, Italije, Estonije i Srbije. Bez obzira na broj takmičara, dodjeljuju isključivo jednu ili dvije prve nagrade. Često bude mnogo pohvala ili zahvalnica za učešće, a ne dodijele ni jednu nagradu ukoliko kvalitet takmičara nije na određenom nivou. Sve naše učenice su ovog puta nagrađene. Sa ovakvog takmičenja vratiti se sa nagradama je posebno zadovoljstvo”, naglašava prof. Dobrković.

Share.

Comments are closed.