Učenice Muzičke škole pobrale nagrade na online takmičenju

Na sedmom internacionalnom online takmičenju “Polyhimnia Skoplje 2022”, učenice ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” osvojile su brojne nagrade.

Sa smjera flauta, klasa profesorice Suzane Bašević Pepđonović, u predkategoriji Bambini, 2013. godište i mlađe, drugo mjesto (92.8 bodova) osvojila je Nadežda Vučeraković, dok je Anji Babić pripalo prvo mjesto (95.6) u predkategoriji 2011. i mlađe.

U klasi profesorice Tamare Stijepović, zlatna (96.8) je bila Sofia Eleneva, kategorija 2009. i mlađe, dok je drugo mjesto pripalo Miji Drači (93.8).

Prvo mjesto u predkategoriji kamerni duo pripalo je Nadeždi Vučeraković (flauta) i Minji Banović (klavir), koje su u klasi Suzane Bašević Pepđonović, odnosno Jelene Dobrković.

Prva mjesta pripala su i duo flautama Miji Drači i Anji Babić (95.33), u klasi profesorica Tamare Stijepović i Suzane Bašević Pepđonović, ali i Kseniji Đurić i Nađi Knežević, klasa profesorice Suzane Bašević Pepđonović.

Profesorica Suzana Bašević Pepđonović kazala je da su učenice sviranjem, a profesori svojim angažovanjem ostavili snažan utisak na članove žirija i organizatore.

“Kao predsjednik duvačkog odsjeka, želim da se zahvalim i korepetitorki Nikoleti Strugar i koleginicama Tamari Stijepović i Jeleni Dobrković na zavidnom uspjehu i saopštim da se uskoro javljamo i sa takmičenja u Šapcu, sa kojeg takođe očekujemo pregršt nagrada. Zahvalila bih se i Radio Baru i Bar Infu što prati naš rad i uvijek transparentno, i sa velikim emocijama, izvještava i uživa u našim rezultatima”, istakla je predsjednica duvačkog odsjeka.

I učenice u klasi profesorice Jelene Dobrković postigle su sjajne rezultate. Katarina Kukić, Lana, Milanović, Minja Banović i Elena Mićunović osvojile su prve nagrade, dok su druge bile Valentina Lukić i Zoe Buntić.

Katarina i Lana dobile su poziv da nastupe uživo u muzeju Borbe u Skoplju.

“One su se odazvale tom pozivu i napravile sjajno iskustvo, svirajući u prekrasnoj sali gdje su nastupili najbolji učenici iz svih disciplina – gudači, duvači , solo pjevači… Zaista je bilo veliko zadovoljstvo slušati ih kako sviraju u toj prekrasnoj dvorani”, ponosno je kazala Dobrković.

Na takmičenju su se, u solo pjevanju, nagradama okitile Nađa Kosović, koja je osvojila prvo mjesto i Hana Đuričković, osvojivši drugo mjesto, obje učenice trećeg razreda, klasa profesorice Bojane Pejanović.

Ovo je drugo takmičenje na kom su se moje učenice predstavile tokom ove školske godine. Moram istaći da je konkurencija bila izuzetno jaka, sa njima su se takmičili dosta stariji i iskusniji pjevači. Vrlo sam ponosna na njih, na njihov pristup radu, njihovoj želji za napredovanjem i našoj uzajamnoj povezanosti i energiji kojoj, između ostalog, prilično doprinose ovako dobrim rezultatima. Ovo je za njih veoma značajno iskustvo, koje će samo doprinijeti daljem napredovanju”, zadovoljna je Pejanović.

U discipline klavira, treća je bila Anna Tkach, klasa profesorice Nikolete Strugar.

Share.

Comments are closed.