Učenici Jelene Dobrković zablistali na online takmičenju u Americi

Na online takmičenju “International Youth Music Competition” koje je održano u Atlanti (Amerika) sedmoro učenika iz Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” u klasi profesorice klavira Jelene Dobrković, ostvarilo je sjajne rezultate.

Lana Milanović dobila je “Grand prize” nagradu, uz maksimalnih 100 bodova, dok su prvu nagradu osvojili Nikolina Lukšić, Novak Savić i Zoe Buntić. Druga nagrada pripala je Vuku Buntiću, Sergeju Saviću i Anđeli Nikolić.

“Takmičenje u Americi je bilo online i ove godine, i veoma sam ponosna na njihove nastupe a samim tim i rezultate koje su ostvarili. Ovo je jedno od mojih omiljenih online takmičenja jer feedback koji dobijamo od žirija je zaista impresvan. Oni bodovima ocjenjuju njihovu tehniku, muzikalnost , interpretaciju, kvalitet tona- kontrolu tona, i mnoge druge detalje i sve to napišu i pošalju uz diploma, kao propratno pismo”, ponosno je istakla Dobrković.

Ona je dodala i da Lanu Milanović krajem avgusta očekuje nastup u Njujorku, na kojem je prošle godine osvojila prvu nagradu i titulu umjetnika godine.

Share.

Comments are closed.