Udruženje Nekazano suizdavač četiri knjige Vojina Trivunovića

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara i Književna zajednica “Vaso Pelagić” iz Banja Luke objavlili su četiri knjige Vojina Trivunovića iz ovog bosansko-hercegovačkog grada.

Riječ je o knjigama pjesama “Čitači tragova” i “Vršaj”, zbirci aforizama “Bombe i upaljači”, te djelu “Proleteri svih zemalja, raziđite se” – prilozi za kritiku političke ekonomije društva u tranziciji.

Povod za izdanja je obilježavanje 45 godina rada i 35 godina od objavljivanja prve knjige ovog autora, koji je počasni član Udruženja “Nekazano” iz Bara. Trivunović je prošle godine imao svoje književno veče u kripti hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru.

“Izuzetno mi je drago da je i ‘Nekazano’ izdavač mojih izabranih književnih radova u četiri knjige, u kojima je spakovana poezija i aforistika. Žao mi je što zbog novonastale situacije nismo mogli organizovati promociju u Baru i nekim drugim crnogorskim mjestima. ‘Nekazano’ je već izraslo u ozbiljnog izdavača, koji čini sve što može da pomognete mladim stvaraocima i afirmisanim piscima”, rekao je tim povodom Trivunović.

Labud N. Lončar, književnik i predsjednik Udruženja “Nekazano” istakao je da je ovo početak lijepe saradnje sa Književnom zajednicom “Vaso Pelagić”.

“Mi smo već prošli cifru od pedeset izdatih naslova, tako da nas raduje činjenica da smo prepoznati u regionu kao ozbiljno udruženje i izdavač, kao oni koji su uvijek spremni na saradnju, a sve iz želje za širenjem lijepe pisane riječi. Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti u sličnom angažmanu objaviti djelo nekih od autora iz Crne Gore”, rekao je Lončar.

Share.

Comments are closed.