Uhapšen Baranin zbog sinoćnje pucnjave

Pripadnici barske policije uhapsili su oko dva sata poslije ponoći A.A. za koga se osnovano sumnja da je sinoć oko 19 časova u naselju Čeluga ranio Baranina V.S.

Kako Bar Info saznaje od izvora bliskih istrazi, A.A. do sada nije dolazio u sukob sa zakonom, ali je blizak kriminalnoj grupaciji na čijem je čelu Alen Kožar.

Podsjetimo, Baranin V.B. koji je bezbjedonosno interesantno lice, ranjen je hicem u nogu u naselju Čeluga. U trenutku ranjavanja nalazio se u kladionici u tom naselju.

Tim povodom oglasila se i Uprava policije:

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući intenzivne aktivnosti, rasvijetlili krivično djelo “ubistvo u pokušaju” istog dana kada je i počinjeno i tom prilikom lišili slobode bezbjednosno interesantno lice.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Bar je obaviještena da je 5. maja 2019. godine oko 19,00 časova, u naselju Čeluge u sportskoj kladionici došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu bezbjednosno interesantnog lica V.B. (28) iz Bara. Policijski službenici su preduzeli intenzivne aktivnosti koje su rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode osumnjičenog lica.

Radi se o bezbjednosno interesantnom licu A.A. (20) iz Bara, on je, kako se sumnja, počinio krivično djelo “ubistvo u pokušaju” i krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Sumnja se da je, A.A. ušao u sportsku kladionicu gdje se nalazio V.B. i iz neposredne blizine u pravcu V.B. ispalio tri projektila, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. V.B je tom prilikom zadobio povredu u predjelu donjeg ekstremiteta. On je hospitalizovan i nije životno ugrožen.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici kojem će osumnjićeni biti priveden uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Share.

Comments are closed.