Uhapšen osumnjičeni zbog lažnih dojava o bombama u Luci Bar, Opštoj bolnici, Radio Baru…

Policijski službenici su sedmog novembra na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica kontrolisali lice P.M. (46) koje je ušlo na teritoriju Crne Gore, kada su utvrdili da je za njim raspisana potraga od strane Odjeljenja bezbjednosti Bar u maju 2023. godine.

Pripadnici barske policije ranije su podnijeli krivične prijave protiv ovog lica zbog sumnje da je izvršio šest krivičnih djela, izazivanje panike i nereda, dok je zbog istog krivičnog djela protiv njega podnijeta još jedna krivična prijava sedmog novembra.

“P.M. je, kako se sumnja, ova krivična djela izvršio na način što je u šest navrata u razmaku od više mjeseci, telefonskim putem kontaktirao : AD ‘Luka Bar’, centralu LJE ‘Radio Bar’, tri hotela i Opštu Bolnicu Bar; u kojim je razgovorima saopštavao da su na određenim lokacijama u Crnoj Gori postavljene eksplozivne naprave koje će biti aktivirane.

Takođe, protiv P.M. je 9. novembra policija podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. On je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži, bivšem načelniku Centra bezbjednosti Bar, na njegov korisnički profil poslao glasovne poruke prijeteće sadržine”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

P.M. je lišen slobode.

Share.

Comments are closed.