Uhapšena jedna osoba zbog krađe cigareta iz magacina u Slobodnoj zoni Luke Bar

Zbog krađe cigareta iz magacina mojkovačke firme “Montenegro duvan komerc” u Slobodnoj zoni Luke Bar, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su M.P. (36) iz Danilovgrada, potvrđeno je Radio Baru i Bar Infu iz Uprave policije.

Na teret mu se stavlja da je odgovoran za krađu 238 paketa cigareta, čime je država oštećena za oko 225.000 eura.

“On je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licima došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara i iz unutrašnjosti otuđio 238 paketa cigarete.

Sumnja se da je M.P. potom transportovao ukradene cigarete teretnim motornim vozilom do Danilovgrada gdje ih je predao za sada nepoznatom licu, a za transport cigareta dobio dogovorenu novčanu nadoknadu.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je za M.P. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Osim toga, barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretrese prostorija na dvije lokacije koje koristi M.P. U Danilovgradu je pronađena manja količina pištoljske municije o čemu je obaviješten državni tužilac, koji je naložio da se protiv M.P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’.

Službenici Uprave policije preduzimaju mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikaciji drugih izvršilaca navedenog krivičnog djela”, kaže se u saopštenju Uprave policije povodom ovog slučaja.

Share.

Comments are closed.