Uhapšeno i drugo lice zbog posjedovanja 206,8 kg marihuane

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar identifikovali su i lišili slobode i drugo lice osumnjičeno da je radi prodaje posjedovalo 206,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena 13. januara ove godine. Radi se o D.V. (38) iz Podgorice.

On je osumnjičen da je u vozilo, kojim je upravljao D.B. (38) iz Podgorice, zajedno sa njim utovario marihuanu koju je D.B. prevozio, sa namjerom da drogu stave u promet.

Droga je, podsjetimo, 13. januara otkrivena u vozilu kojim je upravljao D.B. Nakon kraće potjere za vozilom, pri kojoj je nastala šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B. Osumnjičeni i dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne povrede. D.B. je tada lišen slobode.

Od događaja u januaru službenici CB Bar su sproveli više dokaznih radnji koje su ukazale na sumnju da je u nabavci, držanju i namjeri prodaje marihuane zajedno sa D.B. učestvovao i D.V. Sumnja se da se on, tog 13. januara, nakon što je zajedno sa D.B. utovario drogu u njegovo vozilo “Nissan Terrano”, regionalnim putem Ada Bojana – Ulcinj kretao svojim vozilom “Škoda Octavia” ispred vozila kojim je upravljao D.B, da bi javljao ukoliko uoči policijske patrole.

Službenici CB Bar su juče, nakon što su od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici pribavili naredbu, izvršili pretrese stana i drugih prostorija u Baru, kućice na Adi Bojani i putničkog motornog vozila “Škoda Octavia” koje koristi D.V. Pronađeni su i oduzeti pištolj marke “Tangfolio” sa okvirom i deset metaka cal. 9 mm u ilegalnom posjedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica. Osumnjičeni D.V. je lišen slobode.

D.V. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Share.

Comments are closed.