UP: Krivične prijave protiv četiri osobe i jednog pravnog lica

Službenici Uprave policije su u Baru lišili slobode jedno lice zbog dva krivična djela a protiv tri fizička i jednog pravnog lica podnijeli krivičnu prijavu zbog tri krivična djela.

Barskoj policiji je prijavljeno da je u selu Krnjice u toku verbalni konflikt i da jedno lice posjeduje vatreno oružje. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli Đ.S. i V.V. Pregledom V.V. pronađen je i oduzet pištolj marke „Crvena zastava M – 57“ sa osam komada municije kalibra 7,62mm. Po nalogu državnog tužioca V.V. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Krivična prijava je podnijeta nadležnom tužilšatvu protiv A.M. (40) iz Bara, K.Ž. (26), „Euromix Beton“ d.o.o Bar i P.S. (47) izvršnog direktora u navedenom pravnom licu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu a u vezi krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Naime, 25. avgusta 2021. godine oko 09.20 časova, prilikom izvođenja radova na otklanjanju kvara na dalekovodu u mjestu Zaljevo, osumnjičena lica nisu postupali po propisima i tehničkim pravilima o mjerama zaštite na radu i opšte priznatim tehničkim pravilima, iako su bili svjesni da mogu izazvati opasnost za život i tijelo ljudi, ali su olako držali da do posledica neće nastupiti, te je usled navedenih propusta došlo do povređivanja M.O. iz Bara koji je tom prilikom smrtno stradao.

M.O. se kao radnik „CEDIS“-a, sa ostalim radnicima iz navedene firme, nalazio se u mjestu Zaljevo radi otklanjanja kvara na dalekovodu, gdje je prilikom popravke došlo do strujnog udara od kojih posljedica je M.O. preminuo.

Share.

Comments are closed.