Uprava policije: Pretresima na 50 lokacija pronađeni droga i oružje, uhapšene tri osobe

Danas su službenici Uprave policije uključujući i pripadnike Protivterorističke i Posebne jedinice policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, izvršili pretrese na više lokacija u Crnoj Gori.

Iz Uprave policije saopštili su da je izvršeno 50 pretresa objekata koje koriste 42 lica u Podgorici, Nikšiću, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Kolašinu, Mojkovcu, Cetinju, Budvi, Baru, Ulcinju, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Oduzeto je nekoliko komada oružja i djelova oružja, više stotina komada municije različite vrste i kalibra, devet mobilnih telefona, sedam vozila, oko 20.000 eura, skupocjeni satovi, kao i određena dokumentacija koja bi mogla ukazivati na izvršenje krivičnog djela.

Takođe, pronađena je i oduzeta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain i opojna droga marihuana, kao i više stotina tableta sa liste opijata, vage za precizno mjerenje i drobilice za marihuanu.

Slobode su lišeni Z.M. i P.S. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija slobode je lišen R.Z. kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ M88, dok je protiv E.R. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Osim toga, protiv lica V.S. biće podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

Share.

Comments are closed.