Uz malo podrške, izvanredni mladi muzičari sviraće u Njujorku

Šestoro učenika Muzičke škole Petar II Petrović Njegoš, u klasi profesorice klavira Jelene Dobrković, dobili su poziv za revijalni nastup nagrađenih takmičara na “International Youth Music Competition” u Atlanti, koji će se održati 3. septembra u Njujorku.

“Umjetnik godine je nagrada koja se dodjeljuje na kraju svake godine. Prijave su u decembru, a rezultati stižu krajem januara. Za razliku od prošle godine, kada su bili pozvani samo učenici koji su osvojili maksimalnih 100 bodova, ovog puta su pozvani svi koji su osvojili nagrade”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Jelena Dobrković.

Nagrade i poziv za nastup u Njujorku dobili su učenica IV razreda Elena Mićunović, koja je osvojila drugo, kao i učenici VI razreda Zoe Buntić i Novak Savić, koji su osvojili treće mjesto. Učenice VI i VIII razreda – Katarina Kukić i Nikolina Lukšić bile su prvoplasirane, dok je učenik devetog razreda, Sergej Savić osvojio drugo mjesto.

“Drago mi je što su svi dobili priliku da nastupe u Americi i vide tu čaroliju Njujorka, kao što je i Lana Milanović, koja je osvojila specijalnu nagradu prošle godine, nastupila na koncertu pobjednika. Djeca zaista uživaju u muziciranju, vrijedno vježbaju i uvijek nas obraduju ovakvi rezultati. Radovali su se i zbog profesionalnih fotografija koje je uradio poznati barski fotograf, Adnan Doa Alomerović. Oni su ponos Muzičke škole, ali i našeg grada. Vjerujem da ćemo do septembra obezbijediti sredstva da otputujemo u Njujork i naš grad i državu predstavljamo na najljepši način”, zaključuje profesorica Dobrković.

Share.

Comments are closed.