Večeras završna prezentacija COMPLICITIES-a

Završna prezentacija prekograničnog IPA projekta „COMPLICITIES“ – „Savremena umjetnost i modeliranje periferija živih gradova“ biće upriličena večeras ispred Arhiepiskopske palate u Starom gradu u 20 sati.

COMPLICITIES je Međunarodni projekat kulturne saradnje finansiran iz fondova EU u okviru Interreg IPA CBC Italija- Crna Gora- Albanija 2014-2020. Vodeći partner je JP “Kulturni centar Bar”, a partneri su iz opština Leće iz Italije i organizacija “CODE Partners” iz Skadra.

 “Cilj projekta “COMPLICITIES” je regeneracija kulture u predgrađu gradova koji su učestvovali u projektu – Leće iz Italije, Skadar iz Albanije i Bar.Takođe, i da se kroz interaktivan pristup, rad sa umjetnicima i ciljnim grupama- omladinom i djecom sa ovih područja, proba na drugačiji način prikazati kulturno nasljeđe, kultura i umjetničko stvaralaštvo ovih krajeva”, kazao je za Radio Bar i Bar info Predrag Janković, menadžer projekta.

Publika će biti u prilici da pogleda video- prezentacije sektorskih grupa “Film”, “Muzika”, “Teatar”. Nakon toga u Arhiepiskopskoj palati u Starom gradu biće otvorena izložba radova članova grupe sektorske grupe “Dizajn”- “Val”. Svoje radove će izložiti akademske vajarke Maja Čakalović i Ina Martinović, akademski slikar Dalibor- Dado Ćetković, te samostalni umjetnik Džulijan Ilić, grafički dizajner Boris Bajić i profesor savremene umjetnosti dr Milun Lutovac.

Sjutra veče u 19 sati, u Dvorcu kralja Nikole, planirana je završna radna radionica na temu naučenog tokom projekta”COMPLICITIES”  i preporuka za dalji rad na razvoju projekata u oblasti kulture grada pod Rumijom.

Share.

Comments are closed.