VIDEO: Dodijeljene nagrade najboljim sportistima Bara

U Velikoj sali SO Bar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, danas je upriličena svečana ceremonija dodijele priznanja najuspješnijim sportistima, klubovima, sportskim radnicima i perspektivnim sportistima Opštine Bar u godini na izmaku.  

Predsjednik Opštine, Dušan Raičević, istakao je zadovoljstvo postignutim rezultatima u izazovnoj godini i za sportiste i sport uopšte.

“Bila je ovo jedna teška i neizvjesna godina za sve nas, kada je prioritet svih prioriteta bila briga za zdravlje među našim sugrađanima. Međutim, i u takvoj godini, uspjeli su naši sportisti i sportski klubovi da urade sve što je u njihovoj moći da na pravi način reprezentuju naš grad. I u tome su uspjeli. Bila je ovo prilika da im se i mi iz lokalne samouprave odužimo na simboličan način, uz nadanje da će godina koja je pred nama biti bitno drugačija sa sportskog aspekta. Opština Bar je i ove godine obezbijedila sredstva za sufinasiranje svih klubova koji su uzeli učešće na konkursu, i sa tom praksom nastavićemo i u narednom periodu”, istakao je predsjednik Opštine Dušan Raičević, uz iskrene čestitke svim nagrađenima.

Za najboljeg sportistu Bara, po drugi put u pet godina, proglašen je Vladimir Mijač, uspješni član Karate kluba “Bar”. Naš reprezentativac je u godini koja je na izmaku osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu do 21 godine u katama pojedinačno. Na Balkanskom prvenstvu zauzeo je drugo mjesto ekipno u katama i treće mjesto pojedinačno u istoj disciplini. Ujedno je i državni prvak.

“Ovo je za mene, iskren da budem, bila odlična godina na sportskom planu. Zahvaljujući mom klubu, trenerima i zaista sjajnoj pripremi ostvario sam svoje ambicije i ove sezone i nastavio da radim na poboljšanju sopstvenih dometa. Čestitam svim nagrađenima, jer znamo koliko je potrebno raditi i trenirati za vrhunske rezultate”- naglasio je Mijač.

Za najbolji sportski kolektiv, potpuno očekivano, prograšen je KK “Mornar”. “Ponos grada” je i ove sezone, bez prisustva svojih navijača, ostvario odlične rezultate. Visok plasman u regionalnoj ABA ligi i istorijski uspjeh plasmana u Top 16 fazu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja, uz sjajnu organizaciju u klubu, bili su prava preporuka za ovo priznanje.

“I pored svega što je snašlo sportiste i sportske klubove u ovoj godini, mi smo uspjeli da ostanemo na pravom sportskom putu, ostvarujući zacrtane ciljeve, od kojih ne odstupamo ni u godini koja je pred nama. U vrhu smo ABA lige, ostvarili smo istorijski uspjeh u Eurokupu, i sa pravom imamo visoke ambicije u završnici sezone”- rekao je Radivoj Mandić, izvršni direktor KK Mornar Bar.

Za najboljeg trenera proglašena je Sanja Đurnić, nekada izuzetno uspješna atletičarka, koja je ljubav prema ovom sportu prenijela i na članove  Atletskog kluba “Sanja”.

“Ovo priznanje mi zaista puno znači na sportskom planu, jer je Komisija prepoznala rad svih nas u klubu. Takođe je i obaveza da radimo još više i bolje u narednom periodu. Zadovoljni smo rezultatima, tim prije što je naš matični savez uspio da i u ovoj sezoni organizuje sva takmičenja iz kalendara”, istakla je Đurnić.

Komisija je i ove godine proglasila deset perspektivnih sportista, među kojima je i Danilo Vujičić, član Atletskog kluba “Mornar”.

“ Drago mi je što sam uz još nekoliko mladih sportista iz našeg grada primio ovo laskavo priznanje, koje me obavezuje da i u narednom periodu ostvarim još bolje rezultate”- rekao je Vujičić.

Za perspektivne sportiste proglašeni su: Maša Dragojević – Odbojkaški klub ”Galeb”, Vukašin Cimbaljević -Odbojkaški klub ”Galeb”, Ivana Milošević – Atletski klub “Sanja”, Danilo Vujičić – Atletski klub ”Mornar”, Lazar Jovović – Karate klub ”Bar”, Anastasija Smolović – Ženski odbojkaški klub „Luka Bar”, Nina Đokić – Rukometni klub “Mornar 7“, Mia Ražnatović – ŽOK ”Luka Bar”, Čedomir Vujačić – Fudbalski klub ”Mornar”, Lazar Vujošević – Kik boks klub ”Bar”. Najbolji sportski radnik za 2020. godinu je Mladen Babić, predsjednik i instruktor Sportsko-rekreativnog društva „Živimo zdravo Bar“. Komisija je dodijelila još jedno priznanje i to posthumno. Plaketa je pripala Luki Macanoviću, bivšem ekonomu Košarkaškog i Fudbalskog kluba “Mornar”.

Košarkaškom klubu “Mornar” pripala je i novčana nagrada od 1000 eura, dok je najbolji sportista Vladimir Mijač primio nagradu u visini od 500 eura.

Priznanja su uručili predsjednica SO Bar Milena Božović i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Share.

Comments are closed.