VIDEO, FOTO: U Domu kulture počeo prvi festival Novogodišnje čarolije

Kulturni centar Bar, prvi put ove godine, u saradnji sa Turističkom organizacijom, NVO sektorom i školama, organizuje festival “Novogodišnje čarolije”, koji je otvoren večeras u Domu kulture izložbom jelki i muzičko-zabavnim programom sa Djeda Mrazom.

U sklopu manifestacije, koja će trajati narednih deset dana, svakodnevno će biti priređeni raznovrsni likovni, muzički i pozorišni programi, uz angažovanje Djeda Mraza, žonglera i animatora koji će se potruditi da djeci i omladini Bara dočaraju pravu, autentičnu novogodišnju atmosferu.

Hol barskog Doma kulture ove godine, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, izgleda bajkovito, a narednih desetak dana otvoren je za sve mališane, ali i odrasle koji će moći da uživaju u lijepom, svečarskom ambijentu i raznovrsnim programima.

Manifestaciju “Novogodišnje čarolije” otvorio je direktor Kulturnog centra Erol Marunović koji je istakao da je program osmišljen kako bi djeci i omladini Bara uljepšali pretpraznične dane.

“Festival će se odvijati u pet segmenata-likovni, pozorišni, muzički, filmski i sajamski. Organizovaćemo edukativne radionice, čitanje bajki i basni, lutkarske i pozorišne predstave, koncerte, a angažovaćemo i Djeda Mraza, animatore i žonglere, koji će doprinjeti novogodišnjoj atmosferi i raspoloženju”, kazao je Marunović koji je pojasnio da je program sa satnicom proslijeđen svim školama i vrtićima. On je na otvaranju, čestitajući predstojeće praznike, pozvao djecu i mlade Bara da dođu u Dom kulture i uživaju zajedno u novogodišnjem ambijentu i pripremljenim programima.

Hol Doma kulture uredili su posebno kreativno i maštovito zaposleni u barskom Kulturnom centru, a pridružile su im se osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” i “Meksiko”.

“Potrudili smo se da ovaj hol, koji će narednih deset dana biti prava novogodišnja scena, zaista izgleda bajkovito. Uložili smo dosta truda, ali i mi – odrasli, smo zaista uživali. Večerašnje otvaranje uljepšale su i učinile posebno razdraganim ‘mrazice’ plesnog studija ‘Habanera’”, kazale su Darinka Škuletić i Olja Fatić, koje su učestvovale u novogodišnjem ukrašavanju.

Učenici O.Š. “Blažo Jokov Orlandić” izveli su igrokaz, a Djeda Mraz-Rajko Joličić, koji je krenuo na put ispunjavanja dječjih snova i želja, poručio je – “Đedo Mraz je u Baru i niđe ne ide dok svu đecu ne obiđe”.

Novogodišnje čarolije biće nastavljene sjutra – 20.12. nastupom FA “Rumija” koji će izvesti “Barsku svadbu”, Božićnim koncertom – 21.12, a zatim slijede pozorišne predstave, susret sa laureatom Stare masline – dječjim piscem Dejanom Đonovićem i umjetnicima i muzičkim pedagozima, mr Aleksandrom Vojvodić Jovović i mr Mirom Kruščićem, koncert “Habanere” i niz drugih zanimljivih dešavanja.

Share.

Comments are closed.