VIDEO: Futsal meč Matice i Dijaspore

Povodom Dana dijaspore i iseljenika, večeras je u SD “Topolica” treću godinu zaredom odigrana prijateljska revijalna futsal utamica između timova “Matica” kojeg su činili domaći igrači i “Dijaspore” koju su sačinjavali ljudi koji su na privremenom radu u inostranstvu.

MATICA: Velimir Zogović, Nikola Radonjić, Luka Dedić, MIlan Mitrović, Nemanja Jovović, Nikola Radulović, Milivoje Šćepanović, Jasmin Bojadžić, Milan Lakčević, Amar Osmanović, Zdravko Đoković

DIJASPORA: Irfan Duraković, Dževad Rastoder, Ognjen Raičković, Stefan Polović, Demir Dabezić, Esko Muratović, Miloš Bukilić, Anes Sinanović, Bojan Marstijepović, Bećir Kalamperović, Zeno Rastoder, Suad Muratović, Edin Duraković, Nikola Dragojević, Esad Rastoder, Fićo Korać, Dino Kolar, Ismet Muhović

STRIJELCI: Jovović (Matica) 1:0, Osmanović 2:0, Bojadžić 3:0, Lakčević 4:0, Bojadžić 5:0, Dragojević 5:1, Marstijepović 5:2, Dragojević 5:3

Bio je ovo dobar vid zabave i rekreacije, ali i prava prilika da se poslije dugo vremena vide stari poznanici.

“Zaista sam uživao u lijepoj, borbenoj, kvalitetnoj, ali prije svega fer i korektnoj utakmici. Domaćini su se pokazali kao bolji rival, ali je i ekipa Dijaspore imala šta ima da pokaže. Ovo je pravi način zbližavanja nas koji smo ovdje i onih koji ne zaboravljaju svoje korijene”, rekao je nakon meča, između ostalog, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Sa njegovom ocjenom složio se i Ivan Jovović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu.

“Zaista činimo sve što je u našoj moći da mi koji smo ovdje, ali i oni koji su negdje daleko, osjete da je ovo njihova zemlja. I upravo to i jeste misija kojoj težimo. I siguran sam da u njoj i uspjevamo. Večeras smo uživali u fudbalu, prethodnih dana u nekim drugim aktivnostima, a u ponedjeljak nas očekuje kulminacija”, rekao je Jovović.

Iseljenici su, kažu, prezadovoljni prijemom, a iako je rezultat bio u drugom planu, njihovi rivali su, vrijedi pomenuti, slavili sa 5:3 (5:0). “Možda smo i mogli do preokreta, ali ni ovako nije loše, obzirom da smo prvo poluvrijeme odigrali loše. Mi smo po prvi put večeras igrali u ovom sastavu, tako da se i nije moglo očekivati više. Pokazali smo zube, a druženje je najvažnije”, rekao je Demir Dabezić iz Čikaga.

Domaćinima je bila čast da ugoste neke stare prijatelje. “Mislim da smo negdje ispunili cilj koji smo imali, da se malo rekreiramo, da odigramo utakmicu sa prijateljima, ali i da spojimo Crnu Goru i sve ove ljude čiji su korijeni ovdje. To i jeste glavni cilj”, rekao je kapiten tima “Matica”, Luka Dedić iz Uprave za dijasporu.

Program Dana dijaspore i iseljenika će biti nastavljen sjutra okruglim stolom, a centralna i završna manifestacija biće upriličena uveče na Šetalištu kralja Nikole.

Share.

Comments are closed.