VIDEO: Koncert koji je potukao sve rekorde

Opština Bar i Turistička organizacija Bar priredile su, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, koncert za pamćenje regionalne mega zvijezde Dina Merlina i popularne ‘r’n’b’ i hip-hop muzičarke Senidah.

Barani i gosti kojih je, prema prognozama organizatora bilo oko 20000, zabavljali su se i uživali u pravom muzičkom spektaklu koji je brojnošću nadmašio očekivanja. Organizatori su ovim događajem, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, najavili niz tradicionalnih zabavnih ljetnjih manifestacija i, vjeruju, uspješnu turističku sezonu.

Numerom “Piješ” započela je nastup Senidah, slovenačka hip hop zvijezda specifične boje glasa, pokrenuvši talas euforije, posebno među mlađim posjetiocima. Nastavila je pjevajući zajedno sa publikom najprije “Replay”, a onda i numeru “Mišići”, koja je u 2019. godini bila i najslušanija na kanalu Youtube u susjednoj Srbiji.

“Volim Bar zbog ovog divnog spoja mora i planina”, kazala je Senidah, neposredno pred izlazak na scenu, dodajući da je očekuje još koncerata. Saradnju sa Dinom željela  je još kao djevojčica, otkrila je za radio Bar i Bar Info.

“Fenomenalni ste, kao i mi. Volim i vašu hranu, ali i da se bućnem u crnogorsko more”, kazala je simpatična muzičarka, crnogorskog porijekla, dodajući da joj se ostvario san jer je odmalena priželjkivala da bude back-vokal Dinu Merlinu, a danas je rame uz rame s njim. „Što se koncerata tiče, biće ih malo na primorju, malo van naših granica, a datumi će tek biti objavljeni. Planiram da izbacim što više muzike, to će se desiti ove godine“, sigurna je Senidah koja je prije desetak dana izdala i novi singl pod nazivom „Druga strana“.

Zvučni i svjetlosni efekti doprinijeli su sjajnoj atmosferi u kojoj je dočekan nastup bosansko-hercegovačkog muzičkog čarobnjaka, kojeg je publika dočekala pjesmom “Bosnom behar probeharao”. Njegov izlazak na scenu propraćen je gromoglasnim aplauzom uz vrisak i svjetlost mobilnih uređaja.

Merlinova magija je počela sa “Da šutiš” i “Laku noć, moja mala barbiko”, uslijedila je numera kratkog naziva “Mi”… Nizali su se stari i novi hitovi od ukupno dvije stotine koliko čini njegov opus, a sve uz pomoć mnogobrojne publike koja ga je pratila iz stiha u stih. Na sceni mu se pridružila i Senidah, te su izveli popularnu duetsku numeru “Dođi”.

Mnogobrojni efekti – tzv. svjetlosni vodopadi, stroboskopska svjetla, raspršivanje konfeta i velikih balona – izazvali su dodatno oduševljenje publike koja je svaku pjesmu od početka do kraja otpjevala horski sa poznatim pjevačem. Euforija je nastala kada se Dino ogrnuo crnogorskom zastavom i pozdravio publiku, ali i na samom kraju kada je čestitao praznik – Dan nezavisnosti, uz poruku da „samo ujedinjeni možemo ići naprijed“.

Po riječima direktora TO Bar, Ivana Kovača, koncert dvije balkanske mega zvijezde nadmašio je očekivanja kroz samu činjenicu da je okupio blizu 20000 posjetilaca iz Crne Gore i okruženja.

„Mislim da se ovako nešto nikada neće ponoviti u Baru. Ljudi su se, nakon dvije godine pauze, osjetili slobodnim i došli u Bar u ovolikom broju. Planiramo, svakako, i ’Ljeto sa zvijezdama’ sa muzičarima iz regiona. Biće zanimljivo“, obećava Kovač, naglašavajući da će Bar biti epicentar dešavanja ove godine.

U magiji, kakvu samo Dino Merlin može da priredi na sceni, uživao je i predsjednik Opštine Dušan Raičević. Naglasio je da je Bar večeras centar Crne Gore i regiona, a da uspješno organizovan muzički događaj, priređen povodom Dana nezavisnosti, najavljuje, vjeruje Raičević, i uspješnu turističku sezonu.

„Ovo je svojevrsna potvrda da se život vraća u normalne tokove, da mi i dalje slavimo život s obzirom da smo u prethodne dvije godine živjeli pod apsolutno neredovnim okolnostima. Samo prisustvo velikog broja gostiju u našem gradu potvrđuje da Bar ima šta da ponudi i da može da bude centar crnogorskog turizma. Nepravedno smo zapostavljeni tokom prethodnog perioda, a uspješna organizacija ovog događaja samo dokazuje da zaslužujemo naziv ‘metropola turizma’“.

Koncertu je prisustvovao i naš sugrađanin, humanista i dobrotvor Hajriz Brčvak koji je Dina ugostio u svojoj „Staroj čaršiji“ u Starom Baru.

„Oduševljen sam i zahvalan Bogu što prisustvujem jednom ovakvom događaju. Ovo smo mi, ovo je prava Crna Gora. Dino je uveličao ovo veče ali sve ovo pokazuje da smo mi vezani, da smo jaka zajednica“, kazao je Brčvak koristeći priliku da sugrađanima čestita Dan nezavisnosti. „Što se Dina Merlina tiče, imao sam čast da ga ugostim u svom hotelu i da se družim sa njim, divan je, baš ovakav kao na sceni“, otkriva Brčvak.

Oliver je doputovao iz Herceg Novog da bi prisustvovao muzičkom spektaklu u Baru.  „Organizacija koncerta je na visokom nivou, Barani su izvrsni domaćini, uživam večeras ovdje“, kazao je sredovječni Novljanin. Andrijana iz Ulcinja lijepo se zabavila tokom koncerta. „Fenomenalna organizacija. Sve je odlično“, prokomentarisala je kratko.

Muzičkom spektaklu na Šetalištu kralja Nikole prisustvovali su, pored ostalih, i premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma, naš sugrađanin, Goran Đurović.

Koncert koji je oborio sve rekorde po posjećenosti, završen je veličanstvenim vatrometom.

Share.

Comments are closed.