VIDEO: Lijep gest zadovoljnog bivšeg pacijenta

Na godišnjicu epidemije Covida 19 kod nas, Adžija Đurović koji je uz pomoć medicinskog osoblja Opšte bolnice Bar pobijedio virus, poklonio je ovoj zdravstvenoj ustanovi u znak zahvalnosti prijeko potrebnih 100 kompleta posteljine.

“U prethodnoj godini dobili smo preko 60 donacija pojedinaca i kompanija iz Bara i Ulcinja, što nam je mnogo pomoglo u teškoj borbi za svaki život”, kazao je direktor Opšte bolnice Bar, dr Dragoslav Tomanović.

“U barskoj bolnici su me pazili kao da sam bio kod svoje kuće, počev od doktorke Lane Vučetić, dr Dragoslava Tomanovića, do svih medicinskih sestara, i uspjeli su da me izliječe. Sestre kao da stoje za vratima i čekaju da ih pozovete. Čim nam treba nešto one se za tili čas stvore kod pacijenta. Sve su prijatne, uljudne, nijesu nervozne, što pacijentima mnogo znači. Moj poklon je izraz zahvalnosti, jer to medicinsko osoblje zaslužuje”, ispričao je za Radio Bar i Bar info, gospodin Adžija, koji je dijabetičar, a prije nekoliko godina je uspješno i operisan. 

Donacija od 100 kompleta posteljine za Covid centar barske bolnice je dragocjena, istakao je direktor , dr Dragoslav Tomanović.

“Posteljina je bila potrebna za naše Covid odjeljenje i najsrdačnije se zahvaljujem porodici Đurović. U prošloj, korona godini, dobili smo preko 60 donacija od pojedinaca i firmi, što nam je neizmjerno olakšalo veoma tešku borbu protiv opasnog virusa. Još jednom se svim donatorima danas, na godišnjicu epidemije kod nas, mnogo zahvaljujem”, kazao je dr Tomanović.

Borba za svaki život i dalje traje u barskoj bolnici, iz dana u dan pojačanim intenzitetom.

” Za sve vrijeme epidemije, medicinsko osoblje i svi zaposleni u bolnici rade stručno, posvećeno, poštujući etiku struke. Daju sve od sebe da izliječe svakog pacijenta i spasu svaki život. Razumijemo tugu i duboko saosjećamo sa svim porodicama koje su izgubile članove porodice, jer, nažalost, ni ovdje, kao i ni u drugim ustanovama, ne samo kod nas , nego i u svijetu, nije moguće spasiti svakog pacijenta. Virus je nepoznanica, a komplikacije zdravstvenog stanja iznenadne i nepredvidive”, naglašava dr Tomanović.

U Regionalnom Covid centru za primorje Opšte bolnice Bar, trenutno je na liječenju 97 pacijenata, od kojih su 56 na kiseoniku, a 11 u jedinici Intenzivnog liječenja.

Kapaciteti su od početka pandemije dva puta proširivani, i sada ova zdravstvena ustanova raspolaže sa 125 ležajeva za oboljele od koronavirusa.

Članovi porodica informacije o zdravstvenom stanju kovid pacijenata hospitalizovanih u Barskoj bolnici, mogu dobiti od doktora, pozivom na broj 068/609-777.

Share.

Comments are closed.