VIDEO: Mladi barski muzičar, Savo Perović, poklonio svom gradu koncert za Uskrs

Savo Perović, mladi muzički umjetnik iz Bara, snimio je, uz podršku Kulturnog centra i Turističke organizacije, koncert u Dvorcu kralja Nikole, koji povodom Uskrsa, poklanja svom gradu.

Uz pratnju na klaviru Milivoja Bometa, publika će biti u prilici da čuje neke od kultnih pjesama osamdesetih godina prošlog vijeka, ali i nekoliko popularnih, savremenih numera.

Koncert će biti emitovan u nedjelju, u 21 sat, na lokalnoj televiziji Korona, portalu Bar info i njegovom you tube kanalu.

Savo Perović je mladi muzički umjetnik iz Bara koji je poslednjih godina živio u Beogradu. Vratio se svom gradu, i za Uskrs mu poklonja koncert koji je snimio u Dvorcu kralja Nikole.

Sklonost ka muzici pokazao je još u ranom djetinjstvu, ali ga je šira javnost upoznala tek 2010. godine, kao jednog od učesnika šou programa ” Zvezde Granda”, koji otkriva i afirmiše talentovane pjevače.

“Poslednju deceniju sam živio i radio u Srbiji, a sada sam se vratio u Bar. Želio sam da svom gradu i državi , svim ljudima koji me podržavaju, poklonim jedan, mislim, lijep koncert, upravo uoči praznika, i u ovom teškom vremenu, opterećenom koronavirusom i krizom. Svi smo željni muzike i nekih lijepih, opuštajućih trenutaka. Nadam se da će uživati uz prelijepu muziku, neko vino i raznolik repertoar”, kazao je za Radio Bar i Bar info Savo Perović, koji je objasnio da koncert traje nešto više od četrdeset minuta.

Uz pratnju na klaviru Milivoja Bometa, publika će moći da čuje pjesme Olivera Mandića, Al Dina, Bijelog dugmeta, Dina Merlina i drugih, ali i obrade nekih novokomponovanih numera.

“Milivoje Bometa je radio aranžmane, potrudili smo se da sve kultivišemo i dobijemo prijatan zvuk kako bi naši slušaoci i gledaoci zaista uživali. Podršku nam je pružio Kulturni centar Bar i Turistička organizacija, koja nam je ustupila atraktivan video materijal, te će biti lijepo i za oči i za uši”, obećava Savo Perović.

Share.

Comments are closed.