VIDEO: Najmlađi Barani dali doprinos proslavi Dana Bara

Dugogodišnja manifestacija “ Hajde svijete budi dijete” u organizaciji Javne predškolske ustanove “Vukosava Ivanović-Mašanović”, povodom Dana oslobođenja Bara i obilježavanja Svjetskog dana djeteta, održana je sinoć u Dvorani Topolica.

Polaznici svih vaspitnih jedinica sa područja barske opštine, kroz recitacije, pjesmu, igru i zabavu, ali i pokazano zavidno znanje stranih jezika, na pravi način su dali doprinos proslavi svoga grada. Po riječima direktorice ove javne predškolske ustanove, Stanislave Tanje Bardić, ovo je bila zaista jedinstvena prilika da djeca pokažu svoj talenat.

“Ovu manifestaciju organizujemo već dugi niz godina, koje nam daju za pravo da se na pravi način prisjetimo i Međunarodnog dana djeteta. Potrudili smo se da ove godine osmislimo interesantan i zabavan u program u kojem će svi naši polaznici, u saradnji sa svojim vaspitačima imati prilike da pokažu i iskažu svoj talenat. Neko prema recitatorskim sposobnostima, neko prema pjesmi i igri, a neko i prema poznavanju stranih jezika. Ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje imamo u svom planu i programu. Nastojaćemo i u narednom periodu ukažemo na važnost obrazovanja kod naših najmlađih sugrađana, jer kao da smo malo zaboravili na djetinjstvo ”, istakla je Bardić.

Oduševljenje ovom manifestacijom nisu krili ni roditelji, ali ni vaspitači. Rad na pripremi koreografija bio je interesantan za sve, naglašava vaspitačica iz vaspitne jedinice “ Mala maslina” Marija Džarić.

“Mi vaspitači najbolje znamo šta znači pravilan razvoj djece, od prvih koraka do predškolskog uzrasta. Ovo jeste jedinstvena prilika da i oni pokažu svoje vještine i umjeće. Lijepo je što postoje ovakve manifestacije, da na pravi način ukažu na sva prava djece”, istakla je Džarić.

Djeca su bila oduševljena, a pokazala su i zavidan nivo poznavanja stranih jezika, recitatorskih, plesnih i pjevačkih sposobnosti. Svoje oduševljenje nije krila ni potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović.

“Oni su naša budućnost, i o njima treba posebno voditi računa. Zato i postoje ovakve manifestacije da se ukaže na njihova prava. Opština Bar će i u narednom periodu voditi veliku brigu o svojim najmađim sugrađanima”, naglasila je Spičanović.

Svi posjetioci su imali priliku da na ulazu u Dvoranu “ Topolica” skromnom donacijom podrže i rad narodne kuhinje u Baru. 

Share.

Comments are closed.