VIDEO: Opština, TOB i PAM poklonili instrumente muzičkoj školi

Muzička škola „Petar II Petrović Njegoš od danas je bogatija za tri instrumenta. Opština Bar, Turistička organizacija Bar i PAM (organizacija koja se bavi zaštitom autorskih prava) poklonili su ovoj renomiranoj ustanovi vrijednu donaciju- klavinovu, flautu i gitaru.

“Zahvalnost dugujemo PAM-u što je prepoznala opštinu Bar i Turističku organizaciju Bar kao pouzdane partnere. Ova donacija je plod i potvrda uspješne saradnje. Nadam se da će ovo biti jedan u nizu podstreka djeci da treba da nastave vrijedan rad i muzičko obrazovanje, a u lokalnoj upravi uvijek će imati podršku”,  poručio je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević, podsjećajući na sjajne rezultate koje učenici ostvaruju na regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Čestitao je i profesorima na posvećenom radu uz čiju pomoć mladi, talentovani Barani i nižu uspjehe. Raičević je pohvalio koncert koji su učenici održali u sklopu programa svečanosti povodoma Dana opštine Bar.

“Ovo je za mene emotivna posjeta, jer sam i ja bio učenik barske muzičke škole. Zato se uvijek sa zadovoljstvom vraćam ovoj instituciji”, prisjetio je predsjednik opštine.

Direktor PAM-a Vasilije Raičević se zahvalio TO Bar i opštini Bar na velikom doprinosu poštovanja autorskih muzičkih prava.

“PAM dio svojih sredstava usmjerava na finansiranje projekata koji za cilj imaju afirmaciju nacionalnog muzičkog stvaralaštva, pomoć talentovanim učenicima na polju muzičkog obrazovanja i muzičkim školama pri stvaranju što boljih uslova za rad i učenje. Sve to, u saradnji sa brojnim partnerima i institucijama, realizujemo kroz niz društveno- korisnih aktivnosti širom države”, kazao je direktor PAM-a i naglasio da je donacija samo jedna u nizu projekata koje ovo udruženje planira u narednom periodu. Izrazio je uvjerenje da će barska muzička škola iznjedriti nove talente „koje ćemo svi pratiti i podržavati u radu i usavršavanju na dobrobit zajednice“.

Inicijator vrijedne donacije je Turistička organizacija Bar.

“TO Bar cijeni autorska prava i smatramo da je to važan segment ne samo kao zakonska obaveza. Izuzetno nam je drago što je ostvarena kvalitetna saradnja sa PAM- om. Vjerujem da je ovo samo početak korisnih projekata. TO Bar će sigurno kao i do sada poštovati prava autora, jer smo i organizatori brojnih manifestacija na kojima nastupaju poznate muzičke zvijezde. Smatram da time doprinosimo da muzička scena bude kvalitetnija i da na pravi način njegujemo sve ono što je plod muzičkog stvaralaštva”, kazao je direktor TO Bar, Emil Kukalj.

Direktor Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” Miro Kruščić zahvalio se na donaciji i istakao da su novi instrumenti u nastavnom procesu neophodni. Goste je muziciranjem na klaviru pozdravila i talentovana Nađa Radulović.

Share.

Comments are closed.