VIDEO: Orlandić ugostio crnogorskog reprezentativca Nebojšu Simića

Predsjednik Skupštine opštine Bar, Mićo Orlandić, primio je Nebojšu Simića, člana rukometne reprezezentacije Crne Gore i čestitao mu nagradu za najboljeg igrača u pobjedničkom meču protiv Srbije na Evropskom prvenstvu.

Nebojša Simić je rođeni Baranin, potiče iz ugledne sportske porodice, čiji je otac, Goran Simić, preko dvije decenije bio golman RK “Mornar”. Ovaj sjajni mladi sportista je nakon Bara, igrao za švedski klub, gdje je prve godine osvojio drugu ligu, a zatim dva puta i prvu. Trenutno brani boje njemačkog rukometnog kluba “Melsungen”.

Nakon prijema kod predsjednika SO Bar, Mića Orlandića, Nebojša Simić je za Radio Bar i Bar info kazao svoje utiske o, kako ističe, istorijskoj pobjedi Crne Gore na jednom velikom takmičenju.

“Osjećaj je sada, kada sam se vratio u Crnu Goru i kada su se sabrale emocije i utisci, nevjerovatan. Ostvarili smo prvu, veliku, istorijsku pobjedu na takmičenju ovog ranga. To je bio korak na koji je Crna Gora dugo čekala. Mi smo ga postigli i lavovski se borili, uprkos tome što su neki naši ključni igrači, i u napadu i odbrani, Miloš Vujović, Nebojša Simović i drugi, imali problema zbog povreda. Igrali smo srcem, borili se i prezentovali svoju zemlju najbolje što smo mogli. Na kraju smo zadovoljni, ostaje žal što nijesmo prošli i grupu, ali, nadam se, sljedeći put”, kazao je Simić, koji je prokomentarisao i svoju nagradu za najboljeg igrača na toj utakmici.

“To je bila za mene kao neka vrsta krune sa tog značajnog meča, ali najveći osjećaj i sreća jeste to što se cijela Crna Gora radovala, saigrači i stručni štab, to je neprocjenjivo. Nema nagrade koja se sa tim može mjeriti i uporediti, jer se za reprezentaciju uvijek igra srcem, kada slavi cijela država, pa individualna priznanja su u sjenci. U svakom slučaju, lijepo je i srećan sam što je sa te utakmice stiglo i ta nagrada”, istakao je Simić.

“Nebojša Simić je ponos grada i države, sportski junak, ali i kompletna naša reprezentacija”, kazao je predsjednik SO Bar, Mićo Orlandić.

Simić se zahvalio na prijemu i podršci čelnom čovjeku barskog parlamenta, ali i svojim Baranima i svim građanima Crne Gore.

“Svakako da mi je velika čast prijem kod predsjednika Skupštine i priznanje svog grada. Drago mi je da se cijeni i vrednuje ovakav rezultat, to je postalo tradicionalno. Uvijek sam toplog srca pozvan u barsku Skupštinu, tako je bilo i nakon pobjede nad Danskom i svih drugih, dobrih rezultata. To mi mnogo znači i neizmjerno sam srećan kada igram za reprezentaciju. Zahvaljujem se na podršci i pozivam sve da nastavimo ovako zajedno i u dobrom sportskom duhu, da branimo boje naše reprezentacije”, kazao je Nebojša Simić, koji je izrazio očekivanje da će se nakon baraža, kvalifikovati i za Svjetsko prvenstvo, što bi za njega i Crnu Goru, naglasio je, bila ogromna sreća.

“Nadam se da ćemo dobiti lakšeg protivnika i da ćemo i na strani igrati podjednako dobro kao i kod kuće. U Crnoj Gori niko ne želi da igra, jer ovdje je na domaćem terenu uvijek ‘pakleno’. Osjetili su to Njemačka, Švedska, Hrvatska, pa i Danska, kao nosilac svjetskog i olimpijskog zlata. Iz Crne Gore se bodovi ne odnose lako. Nismo odavno, još od Španije, bili na Svjetskom prvenstvu i potrudićemo se da ovoga puta odemo i na to takmičenje”, ističe Simić.

Ovaj sjajni mladi sportista i čovjek, izrazio je žaljenje što Crna Gora nema svog predstavnika u Regionalnoj ligi, što bi bila značajna odskočna daska za rukometni podmladak, odnosno stvaranje odličnog potencijala za reprezentaciju.

“Meni je mnogo značilo kada sam bio u ‘Lovćenu’, jer su dolazile jake ekipe, mogli smo da se dokazujemo i dobijemo ponude da igramo u značajnim klubovima. Sada mladi igrači nemaju šansu da igraju na internacionalnim takmičenjima. Na taj način trpi i reprezentacija, jer ona u svoje redove ne zove one koji se već nijesu ostvarili kao igrači. Zato bih pozvao sve koji mogu da utiču na to, da se oformi takav klub, da se, recimo na Cetinju, gdje je to tradicija, igra Regionalna liga”, kazao je Simić.

On će u rodnom Baru, sa porodicom i prijateljima provesti još par dana, a zatim putuje u Njemačku gdje igra za RK “Melsungen”. Očekuje ga Bundes liga i niz drugih važnih takmičenja, ali, kako nam je kazao, njegovi sportski snovi u ovoj godini usmjereni su ka kvalifikaciji reprezentacije Crne Gore za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Share.

Comments are closed.