VIDEO: Otpočeli radovi na rekonstrukciji Trga i šetališta u Sutomoru

Juče su počeli radovi na rekonstrukciji Trga i šetališta u Sutomoru, jedne od najznačajnijih investicija u opštini Bar. Završetkom kompletnog projekta, vrijednog gotovo pet i po miliona eura, Sutomore će dobiti znatno drugačiji izgled i visoko se kotirati na međunarodnoj turističkoj mapi. Koliko je to važno za stanovnike ove atraktivne turističke destinacije, potvrđuje i gest građana Sutomora koji su pripremili doručak za izvođače radova i obećali domaćinski i prijateljski odnos prema njima i narednih mjeseci.

Direktor Uprave za javne radove Rešad Nuhodžić, predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i direktor JP “Morsko dobro” Predrag Jelušić, potpisali su u avgustu ugovor o izgradnji šetališta i trga u Sutomoru- II faza, za što će biti izdvojeno 970.000 €. Građani Sutomora su to jedva dočekali.

„Čekali smo na ovu investiciju gotovo 30 godina, pa početak radova na uređenju Sutomora za nas znači mnogo. Mislimo da ovo mjesto zaslužuje znatno veći nivo turizma, nego što je to bilo do sada, i da ćemo novim generacijama ostaviti nešto dobro. Nadamo se da će turistička sezona već iduće godine krenuti uzlaznom putanjom, da će koronavirus biti prošlost, ili da ćemo, makar, imati kontrolu nad njim, a ne on nad nama. Potrudićemo se da u svakom pogledu pomognemo ljudima koji izvode radove i budemo dobri domaćini, jer smo neizmjerno srećni što smo dočekali početak realizacije  dugo očekivanog projekta“, kazao je mještanin Pavle Šaltić, koji se turizmom bavi od 1983. godine prošlog vijeka.

Da će turistička ponuda značajno biti poboljšana, a Sutomore dobiti visoko platežnu klijentelu, smatra i Ivan Lukšić.

Na srdačnoj i toploj dobrodošlici, u ime izvođača radova, zahvalio se Emil Osmani, iz građevinske firme “A3 Team”.

„Za nas je ovo veliki gest Sutomorčana, potrudićemo se da opravdamo povjerenje i njihova očekivanja, a očigledno je da su veoma srećni i da su jedva dočekali početak radova“, istakao je Osmani.

Druga faza građevinskih radova podrazumijeva rekonstrukciju i popločavanje trga i ugostiteljskih terasa, kao i rekonstrukciju dijela saobraćajnice u zaleđu.

Share.

Comments are closed.