VIDEO: Otvoren prvi internacionalni džiju-džicu turnir

U organizaciji džiju-džicu kluba „Mornar“, u Baru je u sali OŠ „Jugoslavija“, otvoren prvi internacionalni turnir u ovom borilačkom sportu pod nazivom „Bar open 2019“. Preko 300 učesnika iz sedam zemalja regiona, iz 17 klubova, nadmeće se za naslov najuspješnijeg. Pionir ovog sporta u Baru, trener i predsjednik izuzetno uspješnog kluba „Mornar“ Saša Boltić ponosan je na organizaciju i odziv učesnika.

„Ovo je sport koji ima perspektivu i budućnost, i upravo zbog toga je odziv na ovakvom nivou. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je, bez obzira što je ovo prvi šampionat, okupio ovako veliki broj učesnika. Džiju džicu je u ekspanziji. Na upravo završenom SP naši reprezentativci su osvojili devet medalja, što pokazuje da se ozbiljno radi u klubovima. I kod nas je ista situacija, imamo veliki broj talentovane djece koja osvajaju medalje na svim takmičenjima. Zahvaljujem se našim gostima i svima onima koji su pomogli organizaciju turnira, uz duboko nadanje da će ovo takmičenje imati i tradicionalni karakter“, poručio je Boltić.

Organizacijom turnira vidno je bio zadovoljan i prvi čovjek ovog sporta u našoj zemlji, predsjednik Džiju džicu saveza Crne Gore Ranko Vukotić: „Nedavni uspjeh naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju samo nam daje podstrek i vjetar u leđa da nastavimo sa dobrim radom. U Baru se zahvaljujući Saši Boltiću i njegovom saradnicima zaista dobro radi, i nema sumnje da će neko od ove talentovane djece u narednom periodu donijeti još medalja za našu zemlju. Zato bih, iskreno i od srca, želio da im čestitam na ovoj uspješnoj organizaciji, uz nadu da će istrajati u promociji ovog sporta, koji će na nekim narednim Olimpijskim igrama naći svoje mjesto, u to sam siguran“.

Mladi i već izuzetno uspješni Barani, Andrija Golić, Elena Stojanović i Kristina Radosavović, osvajači brojnih medalja, zadovoljni su što će imati prilike da nastupe pred domaćom publikom. „Drago nam je što se baš u našem gradu organizuje ovakav jak turnir, jer ćemo konačno imati priliku da pred domaćim navijačima pokažemo što znamo i umijemo. Konkurencija je jaka, imama zaista kvalitetnih boraca, ali mi moramo odbraniti prednost domaćeg terena“, kroz osmjeh su naglasili naši mladi takmičari.

Internacionalni turnir „Bar open 2019“ svečano je proglasio otvorenim glavni menadžer Opštine Bar, mr Ćazim Alković: „Opština Bar će i u narednom peridu vrijedno raditi na promociji ovog, ali i svih ostalih sportova, kroz aktivno učešće naših mladih sugrađana. Takmičarima želim puno uspjeha, uz želju da ih povrede zaobiđu, i da na pravi način ispoštuju svog protivnika, jer u tome i jeste draž sporta“.

Share.

Comments are closed.