VIDEO: Ozbiljno upozorenje ljekara Opšte bolnice i Doma zdravlja

Bar bilježi najveći broj zaraženih na dnevnom nivou, od početka epidemije koronavirusa u martu.

To je krajnje upozoravajuće, kažu u Domu zdravlja, u kojem se dnevno, umjesto predviđenih deset, testira od 35 do 40 građana.

Na Infektivnom odjeljenju barske Covid bolnice za Crnogorsko primorje, liječi se 56 pacijenata, od kojih su osmoro životno ugroženi.

Iz Doma zdravlja i barske bolnice upozoravaju građane da je krajnje vrijeme da se strogo pridržavaju preventivnih mjera u zaštiti od opasnog virusa, kako bi se preduprijedile teške posljedice po zdravlje stanovništva.

Kompanija “Kalamper”, prepoznatljiva kao društveno odgovorna firma, poklonila je danas ovoj zdravstvenoj ustanovi 100 kompleta posteljine namijenjene odjeljenju na kojem se liječe zaraženi koronavirusom.

„Drago nam je da smo bili u prilici da izađemo u susret i pomognemo bolnici u ovom veoma teškom trenutku“, kazao je direktor „Kalampera“, Elvir Kalamperović.

Direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović se zahvalio na poklonu i istakao da to nije prvi put da ova kompanija pomaže u poboljšanju uslova liječenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Share.

Comments are closed.