VIDEO: Prijem Opštine za barske lučonoše

Opština Bar je sinoć, u sali Dvorca kralja Nikole, priredila prijem za najbolje barske učenike koji su tokom školovanja  u osnovnoj i srednjoj školi imali isključivo odličan uspjeh i petice iz svih nastavnih predmeta.

Ove godine Bar ima 127 briljantnih đaka, kojima je na svečanosti, u ime lokalne uprave, nagrade uručila potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović.

Šezdeset i dvoje učenika barskih osnovnih škola imalo je odličan uspjeh u svim razredima, četrdeset srednjoškolaca bili su odlični i u osnovnoj i u srednjoj školi, dok je dvadeset i petoro srednjoškolaca tokom cjelokupnog obrazovanja imalo, ne samo odličan uspjeh na kraju godine, već i sve petice iz svih nastavnih predmeta.

Miloš Božović, Mirela Rastoder i Anida Bosović završili su devetogodišnje osnovno obrazovanje sa svim peticama u svim razredima.

“Bitni su trud i volja, ako se to posjeduje, onda se sve može postići. Stižem i da se bavim sportom, treniram košarku”, kazao je Miloš Božović, učenik OŠ “Jugoslavija”, koji je istakao da je podrška Opštine Bar značajan podsticaj.

Mirela Rastoder je završila OŠ “Anto Đedović”. Za odlične rezultate, rekla je i ona, potrebni su trud i rad, a njena motivacija jeste želja da u svemu bude najbolja: “Omiljeni predmeti su mi jezici – engleski i italijanski, ali još nisam sigurna što ću studirati. Sada ću upisati Gimnaziju”.

Anida Bosović dolazi iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić”. Za nju nije bilo naporno postići odličan uspjeh i petice iz svih nastavnih predmeta, a njena motivacija jesu, kako nam je kazala, roditelji, nastavnici i želja za uspjehom. “Sa zadovoljstvom sam učila i sve ovo postigla, nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Volim nauku i jezike, ali još nisam sigurna čime ću se baviti”, kazala je Anida, i istakla da su prijem i nagrade koje je Opština Bar priredila za najbolje barske đake divan događaj, jer, kako navodi, “lijepo je da se predstave svi učenici koji su uložili puno truda da budu najbolji.Ovo je podsticaj i za neke buduće generacije”.

Odličan uspjeh u svim razredima imali su Amar Muratović i Dževahira Karađuzović, iz OŠ “Srbija” kojima je uspjeh u životu, poput i njihovih kolega, imperativ. “Najviše su me motivisali moji roditelji i oni su najviše zahvalni za sve moje uspjehe, te im se i ovim putem mnogo zahvaljujem. Želim da se i dalje posvetim obrazovanju, jer bez toga čovjek nije kompletan. Dobro je da Opština Bar to vrednuje i da nas podržava”, kazao je Amar Muratović.  “Želim biti uspješna u životu, a mislim da to mogu postići učenjem i radom. Uz sopstveni trud, imala sam i značajnu podršku roditelja i nastavnika”, kazala je Dževahira Karađuzović, koja će nakon osnovne upisati Medicinsku školu u Podgorici.

Odličan uspjeh i u osnovnoj i svim razredima srednje škole imala je Borjana Premović, učenica Gimnazije “Niko Rolović”. “Željela bih da se zahvalim Opštini na podršci i ovoj divnoj manifestaciji. Takođe, mojim roditeljima koji su uvijek uz mene. Upisaću Biotehnički fakultet u Baru i ostati da živim ovdje i doprinosim zajednici”, kazala je o svojim planovima Premović.

Biti u društvu 127 sjajnih barskih đaka bili su za potpredsjednicu Opštine mr Tanju Spičanović, nekadašnju profesoricu i direktorku Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, posebna privilegija i zadovoljstvo.

“Večerašnju svečanost nijesam doživjela kao dužnost, već izuzetnu privilegiju, biti u društvu ovoliko vrijednih, talentovanih i marljivih učenika, koji su priznanje Luča zaslužili radom, talentom i pregalaštvom. Mladi su neiscrpni potencijal i kada vidimo najbolje, ne samo u redovnim nastavnim  aktivnostima, već su oni uspješni i u mnogim drugim oblastima, sabrane ovako na jednom mjestu, sigurni smo da Bar u budućnosti ima snage na koje može računati. Luča simbolizuje posebnu čast i ona je svjedočanstvo, ne samo znanja, vještina i kompetencija, nego i obavezujuća potvrda svih vrijednosti u okviru kojih se vaspitavaju naše mlade generacije i koje krase naše barsko i crnogorsko podneblje. Ovi sjajni đaci mogu biti ponosni na to odakle su potekli i, nadamo se, da će se svojoj zajednici uvijek sa ponosom vraćati”,poručila je potpredsjednica Spičanović, koja je uputila čestitke najboljim barskim đacima, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima, jer su, kako je istakla, “bili vaše najveće ohrabrenje i oslonac na putu uspjeha, te su prvenstveno, oni ti koji sa vama večeras dijele radost postignutog. Opština Bar će uvijek znati da na pravi način prepozna, cijeni i nagradi  vaš trud”.

Učenici sa odličnim uspjehom u svim razredima dobili su od Opštine Bar na poklon 50 €, a oni koji su postigli odlične rezultate iz svih nastavnih predmeta po 100 €. Svima je pripala i monografija koju je Opština Bar štampala povodom trideset godina “Barskog ljetopisa”, prepoznatljive manifestacije umjetnosti i kulture u gradu pod Rumijom.

ANTO ĐEDOVIĆ:

Tijana Nikolić

Mirela Rastoder

Anesa Sinanović

Mia Bulatović

Šejla Alković

BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ:

Anida Bosović

Nikša Karanikić

Aleksa Knežević

Saša Lekić

Nikola Vešović

Viktor Karanikić

Ana Nikoloska

Anastasija Smolović

Ines Muslić

Špiro Ognjenović

Radmila Škuletić

ĐERĐ KASTRIOTI SKENDERBEU:

Ezana Đenašević

JUGOSLAVIJA:

Igor Koval

Luka Mijač

Milica Milošević

Amar Muratović

Anastasija Stijović

Mihailo Miljanić

Divna Ratković

Teodora Đurović

Nikola Leković

Matea Šaltić

Milana Šćekić

Stefani Bajčeta

Luka Babović

Emir Muhović

Miloš Božović

Jana Burzanović

Jovana Đoković

Andrea Joksimović

Maida Matezić

Anđela Mrvaljević

Hana Peročević

Miljana Vlahović

Branislav Đurišić

Anđela Ivanović

Ivana Kovačević

Dženana Mehadžić

Milana Vujović

KEKEC:

Milica Dujović

Nora Vuksanović

Melanija Kuvelja

Matija Kovačević

Luka Janković

MEKSIKO:

Amar Hot

Jelena Popović

Damir Velović

Edis Dreić

Dario Marstijepović

MRKOJEVIĆI:

Alma Đurović

Hana Ljaljević

Mirza Lukač

Amina Nikezić

Semina Odžić

SRBIJA:

Dževahira Karađuzović

Šejla Beharović

Sara Nikočević

GIMNAZIJA „NIKO ROLOVIĆ“ – luča 1:

Anđela Labović

Petar Jovanović

Milisav Vuković

Bodin Orlandić

Jovana Franović

Jelena Franović

Stefan Vujović

Nađa Drešić

Nebojša Škerović

Ekan Kojić

Vladimir Novović

Sena Pelinković

Ana Brajković

Arijana Goda

Andrea Čabarkapa

Barbara Brzić

Gorica Ćorić

Nikola Zanković

Miloš Drešić

Tijana Ivanović

Jovana Krgović

Đorđije Petrić

Ksenija Ivanović

GIMNAZIJA „NIKO ROLOVIĆ“ – luča 2:

Sara Šćepanović

Nikolina Petranović

Anđela Dragaš

Mihailo Kalinić

Anastasija Drašković

Ana Kastratović

Aleksandra Lekić

Dijana Dević

Miloš Đuranović

Mirela Čobić

Dalila Kojić

Borjana Premović

Vasilisa Milović

Mia Alković

Jelena Rastović

Jelena Popović

Olivera Đurišić

Maida Kurgaš

Marija Leković

Teodora Milić

Ognjen Mandić

Ilija Zeković

Violeta Filipović

Dalida Kukuljac

Milena Rajović

Ognjen Macanović

Stefan Mijović

Tamara Stojanović

Dragan Lero

Divna Fuštić

SREDNJA EKONOMSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA- luča 1:

Matea Vujović

Hana Hot

SREDNJA EKONOMSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA- luča 2:

David Papan

Sara Borančić

Teodora Breškić

Majda Vukić

Bogdana Tijanić

Martina Marčić

Katarina Malidžan

SREDNJA STRUČNA ŠKOLA:

Ognjen Barać

Ognjen Leković

Spasoje Džaković

Share.

Comments are closed.