VIDEO: Prijem za nagrađene profesore i učenike

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević priredio je u Dvorcu kralja Nikole prijem za profesore i učenike koji su za izuzetne rezultate i marljiv rad nagrađeni iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete, ove i prošle godine.

“Želimo da pošaljemo jasnu poruku da su znanje i obrazovanje naša sigurna budućnost i da će Opština Bar kontinuirano i na adekvatan način podsticati najbolje”, kazao je Raičević.

Iz Fonda za kvalitet i talente, Ministarstvo prosvjete je ove godine nagradilo trideset i četvoro profesora i učenika iz Bara, a u 2018. trideset i jedno.

“Sjajni đaci i prosvjetni radnici su izvanredan potencijal grada i zato brižljivo njegujemo i odajemo priznanje svima koji u obrazovnom procesu postižu vrhunske rezultate. Fond za talente potvrđuje da u Baru caruje znanje i da je budućnost našeg grada u sigurnim rukama. Potvrda da u kontinuitetu sektor obrazovanja  niže uspjehe, jeste činjenica da je  ove godine još više nagrađenih, a da je jedanaestoro dobilo nagradu i ove i prošle godine. Opština prati sve uspjehe iz oblasti obrazovanja”, kazao je čelni čovjek Bara Dušan Raičević, koji je podsjetio da lokalna uprava nagrađuje lučonoše i stipendira najbolje visokoškolce.

Među sjajnim prosvjetnim radnicima je profesorica biologije u O.Š. “Anto Đedović”, Dragana Vukčević, koja je i ove i prošle godine nagrađena iz Fonda za kvalitet i talente.

“Trudimo se da pružimo maksimum i da budemo sve bolji. Uključujemo djecu u razne vannastavne aktivnosti, projekte i pokušavamo da razvijamo njihove talente”, kazala je profesorica Vukčević, koja je izrazila zadovoljstvo projektom Ministarstva prosvjete i pažnjom Opštine Bar.

Teško je pobrojati sve uspjehe Divne Ratković, odlične učenice prvog razreda Gimnazije “Niko Rolović”. Ostvarila je brojne rekorde u atletici, trčanju na 200, 300 m, krosevima i uličnim trkama. U šahu je pobijedila na školskom takmičenju, a u tenisu je osvojila turnir u Rijeci, prva kategorija.

“Igrala sam prvenstvo i ušla u osminu finala i završni masters Evrope, što znači da sam među 8 najboljih evropskih igrača. Ključ uspjeha je dobra organizacija, podrška roditelja i veliki rad”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Divna Ratković, koja je prijem predsjednika opštine ocijenila kao “lijepu ideju, jer nas ovakva okupljanja i priznanja podstiču da natavimo dalje i ostvarujemo sve bolje rezultate”.

Profesor u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi, Dejan Aleksić, diplomirani menadžer gastronomije i svjetski sudija u kulinarstvu, zahvaljujući čijem pristupu je sve više zainteresovanih  za ugostiteljsku grupu predmeta i zanimanje kuvara, takođe je dobitnik nagrade iz Fonda za kvalitet i talente.

“Ako volite posao koji radite, a za mene je kulinarstvo umjetnost, i imate djecu kojoj to prenosite, onda je uspjeh zagarantovan. Raduje me što se njeguje sve više kultura prema ovim zanimanjima, jer je Bar turistički grad i veoma je važno, i sa tog aspekta, da ima obučen i kvalitetan kadar u ovoj oblasti”, kazao je Dejan Aleksić, čiji učenici često gostuju u inostranstvu, na poziv brojnih asocijacija i učestvuju na takmičenjima, a svoje kulinarsko umjeće pokazali su i  sugrađanima na brojnim manifestacijama.

Predsjednik Opštine Bar nagrađenima je na poklon uručio vrijednu monografiju “Trideset godina Barskog ljetopisa”.

Share.

Comments are closed.