VIDEO: Prvi spot pijanistkinje Ane Vukazić

Talentovana pijanistkinja iz Bara Ana Vukazić, nedavno je objavila prvi spot, i to za njoj omiljenu kompoziciju Jana Sibelijusa „The Spruce“.

„Radi se o muzici koja je meni jako bliska. To je neki moj lični senzibilitet. Ovu kompoziciju privatno mnogo volim i samim tim se najprije ona istakla u razmišnjanju koju bih prvo ekranizovala“, kazala je Vukazićeva gostujući u programu Radio Bara.

Ekranizaciju svog prvog spota povjerila je barskoj „Bubulj produkciji“, na čelu sa Dejanom Senićem.

„U trenutku smo se razumjeli i odmah krenuli u realizaciju. Moram da istaknem da je Dejan veliki profesionalac. Sve je teklo baš onako kako treba. Snimali smo u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju. Mislim da je taj ambijent takođe doprinio da ovaj spot ima posebnu atmosferu. Sa svih strana nam stižu čestitke i pozitivne reakcije. To nam mnogo znači, tako da smo sada sigurni da smo uradili dobar posao“, kazala je Ana.

Asistenti na snimanju bili su Branko Maljević, Igor Perčobić i Dragan Nana Profaca. Audio produkciju radili su Filip Despotović i Zorica Vučeljić u Muzičkom studiju „Melos“. Za Aninu „vizuelnu transformaciju“ bili su zaduženi Milena Koprivica, koja je radila frizuru, David Đurašković šminku, a haljinu brenda „Itsa couture“ kreirala je Ivana Miranović.

Projekat su podržali su Opština Bar, JP Kulturni centar Bar i Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja.

„U ovom trenutku je zaista neophodno da se institucije okrenu i prema umjetnicima. Ja sam im neizmjerno zahvalna što su u ovako teškoj situaciji ipak pokazali razumijevanje i imali osjećaja za mene“ naglasila je Ana.

Ova talentovana i kreativna umjetnica već 12 godina svoje znanje prenosi i mladim pijanistima. Profesorica je klavira u ŠOMO „ Petar II Petrović Njegoš“, a njeni učenici redovno osvajaju nagrade na domaćim i svjetskim takmičenjima.

„Pedagoškom radu sam, kao i izvođaštvu, veoma posvećena. Te moje dvije uloge idu jedna uz drugu. Trudimo se da Muzičku školu i grad Bar prezentujemo na najljepši način“, kazala je pijanistkinja.

Kao i svim umjetnicima nedostaju joj koncerti uživo, komunikacija i razmjena energije sa publikom.

„Prošla i ova godina, nametnule su drugačiji način komunikacije. Međutim, ja se nadam da ćemo uskoro prevazići epidemiju i da ćemo se prije svega zdravi vratiti svojim aktivnostima“, zaključila je na kraju razgovara naša sagovornica i najavila da će u narednom periodu publiku obradovati sa još dva nova spota.

Share.

Comments are closed.