VIDEO: Zaraženo 15 zdravstvenih radnika i 33 djece

Načelnica Odjeljenja za zarazne bolesti u IJZ dr Sanja Medenica, na redovnoj konferenciji za štampu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), navela je da se povećava broj registrovanih slučajeva korona virusa i da svi moramo raditi na ličnoj odgovornosti.

Na konferenciji za medije NKT-a je saopšteno da je u Beranama jedna osoba preminula, a da se utvrđuje da li je ta osoba bila zaražena koronavirusom. Od početka juna registrovano je osam smrtnih slučajeva i pet oporavljenih.

“Epidemiološka situacija je sve ozbiljnija, povećava se broj registrovanih slučajeva”, kazala je Medenica.

Pozvala je građane da nose maske, održavaju distancu i vode računa o higijeni.

Direktor Dječije bolnice dr Saša Radović saopštio da je na liječenju ukupno 79 pacijenata.

“Što se tiče djece imamo ukupno 98 pacijenata, za uzrast do 19 godina. Djece do devet godina je 33, što je 5,5 odsto, a njih 65 su uzrasta do 19 godina. Svi ovi pacijenti su dobrog opšteg stanja”, naveo je Radović.

On je naveo da u zdravstvenom sistemu imamo 486 posteljnih jedinica i 168 respiratora, od toga u KCCG 92.

Naveo je i da je 15 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, među njima su i tri doktora. U samoizolaciji je 121 zdravstveni radnik, među njima su 32 ljekara.

Medenica nije mogla da kaže da li je tačna informacija da će Podgorica od večeras biti zatvorena.

“Svaka mjera koja se donosi zavisi od epidemiološke situacije. Za sada nijesmo pričali o tome, ali sve će zavisiti od epidemiološke situacije”, navela je Medenica.

Share.

Comments are closed.