Vladimir Milačić: Podjednake šanse Luke Bar i Galeba u polufinalu plej-ofa

Prvi put od nezavisnosti Crne Gore može se dogoditi da nijedan trofej u ženskoj odbojci ne dođe u Bar. Silno pojačani Herceg Novi već je, s lakoćom, osvojio kup, a veliki je favorit i u prvenstvu. U srijedu počinje polufinale plej-ofa državnog šampionata. Sastaju se Herceg Novi – Albatros (takođe iz Herceg Novog) i Luka Bar – Galeb. Tim povodom gost Radio Bara bio je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

„Herceg Novi se dodatno pojačao. Doveo je trenera Milorada Krunića, koji je ujedno i selektor reprezentacije Crne Gore. Tanja Bokan je tamo i to dovoljno govori samo po sebi. Još mnogo djevojaka došlo je iz Rusije i Ukrajine, tu su i naše Baranke Tuševljak i Tvrdišić, a pred Novu godinu stigla je i Melisa Cenović, naš dugogodišnji libero. Doveli su i sjajnog dizača Saru Najdič iz Slovenije. Herceg Novi je, zaista, jedan a možda i dva nivoa iznad nas. Istina, imali su i peh jer je na prošloj utakmici s Galebom povrijedila koljeno Milena Burzanović, koja je bila nekoliko sezona u Luci Bar i kojoj želimo brz oporavak. Ali, i pored njenog izostanka, Herceg Novi je veliki favorit za osvajanje duple krune“, istače Milačić.

Prva polufinalna utakmica plej-ofa između Luke Bar i Galeba na rasporedu je u srijedu, 5. aprila, u 18 časova, u dvorani „Topolica“. Revanš je 8. aprila, a eventualna majstorica (igra se na dvije dobijene utakmice) 12. aprila.

U regularnom dijelu prvenstva Luka Bar i Galeb su igrali 1:1. U prvom dijelu sezone Luka Bar je bila bolja, 3:2, u drugom Galeb, 3:1.

„I Galeb se značajno pojačao pošto su u Bar pristigle dvije Amerikanke, a opet se aktivirala veoma dobra Andrea Laković. Neizvjesno je ko će bolje otvoriti polufinalnu seriju“, informiše Milačić.

On smatra da su šanse dva barska tima podjednake.

„Riječ je o dvije izjednačene ekipe. Galeb je bio dosta bolji u našem posljednjem međusobnom duelu, ali smo mu i mi veoma pomogli našim greškama. Nadam se da ćemo te greške svesti na minimum i onda se otvaraju i naše šanse da preskočimo Galeb i nađemo se u finalu“, zaključio je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Share.

Comments are closed.