Wings of Dixie nastupio pred barskom publikom

Američki vojni bend “Wings of Dixie” nastupio je u nedjelju, 21. aprila na platou ispred Dvorca kralja Nikole u Baru pred brojnom publikom.

Zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici i Kulturnom centru Bar, ljubitelji muzike uživali su u dvočasovnom koncertu jedinstvenog ansambla koji predstavlja vazdušne snage Sjedinjenih država u Evropi.

“Wings of Dixie” je osmočlani sastav koji svojim performansima sumira sve ono što se naziva američkom muzikom pa stoga njihov repertoar obuhvata široki spektar žanrova, uključujući džez, od njegovih najranijih dana, zatim bluz kao i modern pop i rock hitove.

“Sjajno muzičko umijeće svih članova, i energija koja odlikuje njihove nastupe te komunikacija sa publikom, je razlog zbog koga ovaj ansambl već više od tri decenije uspješno nastupa širom svijeta”, kazali su iz Kulturnog centra Bar.

Nastup benda “Wings of Dixie” u Baru je dio manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori”, koja se tokom ovog mjeseca obilježava nizom aktivnosti i programa širom naše države.

Share.

Comments are closed.