Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona od 17 do 22h

Od 1. jula do 1. septembra ove godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Iz Uprave policije saopšteno je da se saobraćaj za tu vrstu vozila zabranjuje svakog dana u vremenskom periodu od 17 do 22 časa na djelovima magistralnih puteva:

    M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto-put);

    M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac;

    M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin;

    M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva.

“Dakle, usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet i saobraćaj ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, u periodu od 1. jula do 1. septembra 2022. godine na pomenutim djelovima magistralnih puteva”, saopšteno je iz policije.

Pojasnili su da se ta odredba ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2 ne odnosi se ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Share.

Comments are closed.