Zatvaranjem Ulice Vladimira Rolovića otpočelo obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti

U organizaciji Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje Opštine Bar, zatvaranjem Ulice Vladimira Rolovića (od raskrsnice sa Ulicom Mila Boškovića do raskrsnice sa Ulicom Jovana Tomaševića) otpočelo je obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti. Djeca polako “preuzimaju teritoriju” i voze trotinete, bicikla, igraju loptom…

Do petka, 22. septembra, do 7h, ova trasa će služiti kao zona bez automobila, sa ciljem promocije veće urbane mobilnosti i smanjenja zagađenja životne sredine kroz smanjenje emisije zagađujućih gasova iz automobila.

Evropska nedjelja mobilnosti, kao manifestacija čiji je osnivač Evropska komisija, održava se svake godine širom Evrope i svijeta od 16. do 22. septembra. Barska lokalna uprava se već tradicionalno pridružuje obilježavanju ove značajne međunarodne kampanje sa težnjom da, kroz organizaciju događaja, pošalje poruku građanima da biraju održive vidove transporta, te da zajedničkim naporima pokažu odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici.

Share.

Comments are closed.