Završena rekonstrukcija đačkih toaleta u OŠ Meksiko

U školi “Meksiko” završena je kompletna rekonstrukcija đačkih toaleta, započeta na inicijativu Savjeta roditelja, koji su organizovali akciju prikupljanja sredstava za realizaciju ovog važnog projekta.

Sredstva su sakupljena zahvaljujući osvjedočenim školskim prijateljima i donatorima, među kojima su i sami učenici i roditelji. U akciji je sakupljeno 20.157 eura, a poseban doprinos u novcu, materijalu i izvođenju radova dali su Hajriz Brčvak, Goran Leković i Ernad Škrijelj, te Opština Bar, Vodovod i kanalizacija Bar, Komunalne djelatnosti Bar, “Trojan” Bar, “MEB”, “Laković”, “Rapex”, “Cerovo”, “Stelina Mont”, “Fadis”, “Rašketić” DOO, “Plan-net” (Alen Kalač), Pekara “Montenegro” i “2. decembar”. Nesebičnu pomoć pružili su i roditelji Alen Kalač, Edin Smailović, Dragan Janković, Emir Osmani, Sevdin Novalić, Aljo Hasanagić, Bekim Berjašević i Mirsad Bajrović.  

Za nesebičan doprinos donatorima koji su omogućili osavremenjen izgled ovog dijela školske infrastrukture, učenici i nastavnici škole “Meksiko” su priredili program, kako bi njihovim dobročiniteljima zahvalili pjesmom i igrom. Pandemija i specifični uslovi rada u kojem trenutno rade obrazovne ustanove, međutim, spriječili su ih u tome, ali su im zato uručene zahvalnice, kao i maslinovo ulje proizvedeno sa stabala školskih maslina, čije su plodove sakupljali upravo učenici i nastavnici.

U školi “Meksiko” ističu da se mogu pohvaliti čestim donacijama i pažnjom ljudi humanista. I ranije su im darivani brojni pokloni, među kojima su i donacije meksičke kompanije “Punto 2012”, kao i Ambasade Meksika.

Share.

Comments are closed.