Žene Bara dobile sredstva od Odbora NATO Charity Bazaar

NVU „Žene Bara“ dobitnice su finansijskih sredstava koje dodjeljuje Odbor „NATO Charity Bazaar“. Potvrdu o dobijenim novčanim sredstvima u ime ovog udruženja preuzele su Marija Radović i Jelena Vukmanović Dabović na donatorskoj ceremoniji, koja je održana danas u organizaciji Odbora „NATO Charity Bazaar“ u sjedištu NATO u Briselu.

Na ceremoniji su službeno dodijeljene potvrde o iznosima doniranih finansijskih sredstava za odabrane humanitarne projekte u 2022. godini.

IZ NU „Žene Bara“ ističu kako su počastvovane što se baš njihov projekat „Osnaživanje žena u društvu“ našao među dobitnicima.

„Na predlog Ranka Aligrudića i njegove koleginice Nevene Sič, ove godine smo se i mi prijavile i učestvovale u projektu ’NATO Cherity Bazaar’ i dobile sredstva za naše Udruženje, na čemu im se od srca zahvaljujemo“, istakla je Ljiljana Vujović, predsjednica NVU „Žene Bara“.

NATO Chariti Bazaar ASBL (NCB) je prvobitno formiran 1967. godine kao Grupa supruga oficira Međunarodnog vojnog osoblja NATO (IMS). Ova grupa je stvorena da olakša prijateljstvo i razvije porodični osjećaj u međunarodnoj zajednici IMS-a. Ove žene, dvije godine kasnije, organizovale su prvi zvanični bazar, a donijele su unikatne predmete iz svojih matičnih zemalja. Zvanično postaju nevladina organizacija 2005. godine, koja svake godine preko projekata donira sredstva NVO širom svijeta koje se bave humanitarnim radom.

Share.

Comments are closed.