Zimska škola u prirodi PPU Svetionik

I ove godine djeca iz barskih vrtića i škola, posredstvom PPU Svetionik, boravila su u okviru programa “škole u prirodi” na Žabljaku.

Zimska škola u prirodi je organizovana sa ciljem da se djeca upoznaju sa prirodnim ljepotama učestvuju u društvenim igrama i ekološkim akcijama, ali  i da posjete brojne znamenitosti žabljačkog kraja.

Kako nas je informisala mr Ivana Durutović, direktorka PPU Svetionik, djeca su tokom šestodnevnog zimovanja posjetila NP Durmitor, Crno jezero i Prirodnjački muzej.

Najviše su se obradovali školi skijanja, a uz prisustvo instruktora skijali su stazama Savinog Kuka. Djeca starijeg uzrasta su samostalno osvajala visočije zone Durmitora, zahvaljujući prošlogodišnjem iskustvu stečenom u školi skijanja.

Tokom boravka u hotelu “Ukus Durmitora”, bili su u prilici da upoznaju tradicionalnu kuhinju i ljubazno osoblje, a gost hotela bio je i Princ Nikola Petrović Njegoš.

“Uživali su u razgovoru sa njim, što je zimovanju dodalo posebnu čar”, istakla je Durutović.

Jedna od aktivnosti na Žabljaku, bilo je i jahanje konja na snijegu,  redovno su učestvovali i u sportskim igrama, organizovanim u tamošnjem Sportskom centru, dok su takmičenja u bilijaru i stonom tenisu bila rezervisana za hotel “Gorske oči”.

Zahvaljujući odličnoj saradnji i raznovrsnoj turističkoj ponudi, djeca su sa zimovanja ponijela predivno iskustvo.

PPU Svetionik, inače, škole u prirodi organizuje dva puta godišnje: ljeti u Kolašinu, a zimi na Žabljaku.

Share.

Comments are closed.