Baranima tri prva mjesta za Ulov mjeseca

U nagradnoj igri „Ulov mjeseca“ preduzeća „Una“ iz Tivta prva mjesta za avgust mjesec zauzeli su Barani.

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Petar Jovićević sa ulovljenim zubacem od 8.1 kilograma.

Jovićević je zubaca ulovio na nesvakidašnji način i ostvario pravi podvig. Zubatac je zagrizao malu udicu, ukrašenu đinđuvama i percetom, namjenjenu širunima i skušama.

Riba je ulovljena na udaljenosti od oko četiri milje iznad Bara na dubini od oko 70 metara.

„Bili smo na jednoj daljoj poziciji, tražili smo skuše ili širune. Na sonaru se prikazalo jato riba i odmah sam spustio sabiki (niz od nekoliko malih udica, koje su ‘ukrašene’ da imitiraju račiće ili mlađ ribe – prim, aut.). Čim je sistem stigao do dna povukao sam na gore, ali se, kako se meni učinilo, zaglavio u pijesak. E, taj pijesak je odjednom počeo da vuče. Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu”, objasnio je Jovićević.

Oprema koja je korištena za ulov je sabiki niz najlon debljine 0.45mm. Osnova struna je bila debljine 0.18mm. Štap kojim je riba upecana je Sea Master 7’FT 2/6LB, a mašinica Penn.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura Centru osvojio je Pavle Đokvučić sa tunom od 52 kilograma.

Ulov je ostvaren iza Volujice, a od opreme je korišten štap Shimano struna PE 8.0 shock leader 0.8 50 metara i 1.5m fluorocarbon 1.0mm, dok je udica Mustad circle hook 6.0.

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura pripalo je Ismetu Alkoviću sa lampugom od 8.39 kilograma.

Alković je dvije velike lampuge upecao u Dobroj Vodi, na potezu kod plaže Veliki pjesak na oko milju udaljenosti od obale.

Poslije borbe od oko 30 minuta, izvadio je prvu lampugu težine 8.390 gr, a drugu nakon 20 minuta, težine 7.240 gr.

Oprema koja je korištena za ulov je štap Casted Clipper Pro 70-140gr , mašinica Okuma Azores 5500 i struna Sufix 0,235mm.

Share.

Comments are closed.