Za vikend Crmnički pazar

U znak sjećanja na pazarni dan, koji je na Virpazaru nekada petkom okupljao mlade i stare, da vide i budu viđeni, sretnu se sa prijateljima i prodaju svoje proizvode, narednog vikenda na tvrđavi Besac biće organizovana manifestacija „Crmnički pazar“.

Na ideju da, nakon nekoliko decenija, u tvrđavi Besac organizuje ovu manifestaciju došao je Đorđe Leković. On je za Radio Bar i Bar Info najavio bogat kulturno-umjetnički program, koji će u subotu, 23. septembra otvoriti KUD „Crvena stijena“ iz Podgorice, potom nastupa pijanista Igor Zenović, a na kraju Suzana Tot. Podrazumijeva se da će biti postavljeni štandovi sa crmničkim vinom i lokalnim specijalitetima.

Za drugi dan najavljeni su nastup hora „Antivari musica“, radionica slikanja za djecu, a na kraju, za ljubitelje džeza i bluza, nastupiće Kenan Kurtanović.

„Za pomoć u organizaciji zahvalio bih se Opštini Bar, kao i TO Bar. U svemu što su mogli da nam izađu u susret pomogli su nam, veliko hvala na tome,“ istakao je Leković.

On objašnjava da ga je na ovu ideju podstakla uspješna priča Podgoričkog pazara, pa je želio da na ovaj način sačuva i podsjeti na crmničku tradiciju.

„Mi se trudimo i inače da imamo bogat kulturni sadržaj, pa smo željeli da vratimo Virpazaru njegov stari sjaj. Na ovaj način, daćemo i doprinos produženju turističke sezone, a potrudićemo se da to postane tradicionalna manifestacija,“ kazao je Leković.

Share.

Comments are closed.