VIDEO: Uspjeh mladih barskih umjetnika i preko okeana

Četiri učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ nastupilo je na revijalnom koncertu u DiMenna centru na Menhetnu u Njujorku.

Njujorškoj publici, 3. septembra predstavili su se Elena Mićunović (IV razred), Katarina Kukić (VI razred), Novak Savić (VI razred) i Sergej Savić (učenik koji je završio IX razred) iz klase profesorice Jelene Dobrković.

Svi oni su pozvani da nastupe na revijalnom koncertu jer su učestvovali i osvojili nagrade na online takmičenju, ali i na takmičenju umjetnika godine, za šta su nagrađeni posebnim medaljama.

Profesorica Jelena Dobrković i učenica Katarina Kukić sa organizatorkom takmičenja Adrianom Van Rensburg

„Iznenađenje i veliki uspjeh je ostvarila Katarina Kukić osvojivši, pored medalje za recital, i zlatnu medalju kao umjetnik godine, koja joj je posebno uručena. Bio je ovo veličanstven događaj koji nam daje mnogo podsticaja i elana za dalji rad i nove uspjehe. Velika je čast prisustvovati i svirati na ovakvom događaju, a kada vas djeca dodatno iznenade sjajnim rezultatima, onda srce mora da vam je puno“, sa ponosom je kazala profesorica Dobrković.

Share.

Comments are closed.