Barske vaspitačice na zagrebačkom skupu Say hello to the world

Šest vaspitačica sa koordinatorkom JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” učestvovalo je na međunarodnom skupu koji je ove godine održan u Zagrebu u okviru projekta “Say hello to the world”.

Na skupu, koji je bio osmišljen kao prikaz i razmjena primjera dobre prakse i projekta, su učestvovale vaspitačice Vera Durutović i Tanja Tomović iz vaspitne jedinice “Mala Sirena”, Bojana Okuka i Velinka Kovačević iz “Malog Princa”, Ljiljana Jovović i Ivana Radačić iz “Male Luke” i koordinatorka, profesorica engleskog jezika Armina Kadić.

“Putem poster prezentacije približile smo ostalim učesnicima kako je tekla saradnja sa uparenim vrtićima i na taj način ih upoznali sa djecom koja su učestvovala u projektu, njihovim porodicima, vrtićem, gradom Barom i državom Crnom Gorom”, istakla je Kadić.

Učestvovali su dječiji vrtići iz zemalja u okruženju – Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Crna Gora.

Vaspitačica Bojana Okuka je istakla da je projekat “Say hello to the world” koncipiran kroz pet tema, koje predstavlja pet prstiju – “to sam ja“, “moja porodica“, “moj vrtić“, “moj grad“ i “moja država“.

“Kroz ovaj projekat povezujemo djecu u vrtićima i školama putem video mreže gdje se mogu uživo vidjeti, mahnuti i naučiti prve strane riječi. Veliki naglasak stavljen je na učenje o kulturi, običajima i načinu života. Djeca mogu da se pokažu kako sviraju, koje pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, koju hranu jedu, kojim jezikom govore, itd…”, objasnila je.

Svrha ovog projekta je motivisati djecu raznim zanimljivim aktivnostima, kako bi ih ohrabrili da ublaže stereotipe, predrasude, netrpeljivost prema drugačijim ljudima, strancima, osobama sa posebnim potrebama, starijima…

JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” uključena je u međunarodni projekat “Say hello to the world” od 2017. godine.

Share.

Comments are closed.