Helena Krgović najbolja na takmičenju iz italijanskog jezika

Aktiv profesora italijanskog jezika, u čijem sastavu je šest profesora iz pet barskih osnovnih škola, po peti put je organizovao međuškolsko takmičenje učenika devetih razreda iz ovog jezika.

Domaćin takmičenja, održanog 14. februara, bila je OŠ “Srbija” iz Starog Bara.

Prvo mjesto osvojila je Helena Krgović iz OŠ “Anto Đedović” (mentorka Ivana Mrvaljević). Druga je bila Lara Stojanović iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić” (mentorka Milica MiloševićFranićević) , dok je treće mjesto osvojila Lejla Grbović, učenica OŠ “Anto Đedović” (mentorka Ivana Mrvaljević).

Test za takmičenje sastavile su profesorice Suzana Perazić iz OŠ “Jugoslavija” i Jadranka Marković iz OŠ “Srbija”, koje su ujedno bile i ocjenjivači.

Takmičenje su finansijski podržale osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” i “Anto Đedović”, kao i firma “Bar Trade” i zubna ordinacija “T3 Dental”, dok je cvjećara “Orhideja” obezbijedila bukete za pobjednice.

Prikupljena sredstva iskorišćena su za novčane nagrade najuspješnijima na takmičenju i za kupovinu knjiga na italijanskom jeziku. Pored novčanih nagrada i knjiga, najuspješniji učenici dobili su diplome koje je izradio Nikola Stojanović.

Predsjednica Aktiva, profesorica Jadranka Marković, uručila je zahvalnice svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje i dodijelila je nagrade pobjednicima.

Dodjela nagrada održana je danas u OŠ “Anto Đedović”.

Share.

Comments are closed.