Bez odgovora iz Vlade, Mrkojevići u nedjelju opet blokiraju put

Mještani Mrkojevića najavljuju da će u nedjelju 7. avgusta, ponovo blokirati regionalni put R 29 u mjestu Pečurice, na putu od Bara ka graničnom prelazu Sukobin. Ovoga puta protestu će se pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima takođe pripada dio ove trase u dužini od 14 km. S obzirom da nije bilo reakcije iz Vlade, mještani su odlučili da intenziviraju blokadu puta i sada najavljuju jednosatni prekid saobraćaja od 10h.

Podsjetimo, mještani Mrkojevića započeli su sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog visokofrekventnog puta, kojim godišnje prođe oko 500.000 vozila, prebaci na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Njihovi zahtjevi su i dalje isti:

1. Da se hitno donese Odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022 godinu,

2. Da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu,

3. Da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od strane Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

Share.

Comments are closed.