Đuričić: Građani da racionalno koriste pijaću vodu

“DOO Vodovod i kanalizacija Bar je sve svoje stručne i tehničke kapacitete uložilo i ulaže da se tokom trajanja ljetnje sezone obezbjedi redovno vodosnabdjevanje svih naših korisnika”, kazao je za Radio Bar i Bar Info, izvršni direktor ovog preduzeća Mladen Đuričić.

Kako je naglasio, treba imati u vidu da se uslijed dolaska velikog broja turista, potrebe za pijaćom vodom desetostruko uvećavaju, dok se s druge strane nalazimo u periodu kada je hidrološka situacija jako nepovoljna uslijed sušnog perioda. 

“Imajući u vidu da smo od Regionalnog vodovoda dobili zvanično upozorenje da je izdašnost izvora ‘Bolje Sestre’ značajno smanjenja i da privremeno ograničavaju isporuke dodatnih količina vode, jasno je da se nalazimo u jako nepovoljnoj hidrološkoj situaciji.

Apelujemo na sve naše korisnike da pijaću vodu ne koriste za zalivanje bašti, topljenje voćnjaka, punjenja bazena i pranja raznih površina i ostalih neracionalnih korišćenja pijaće vode, jer time direktno ugrožavaju proces redovnog vodosnabdjevanja”, kazao je Đuričić.

Kako ističe, u ovom momentu od presudnog značaja za izbjegavanje restrikcija je da građani u potpunosti prestanu sa neracionalnim korišćenjem pijaće vode. 

“Podsjećamo građane da je u skladu sa Odlukom o vodosnabdjevanju na teritoriji Opštine Bar zabranjeno korišćenje pijaće vode za zalivanje bašti, topljenje voćnjaka, punjenja bazena i pranja raznih površina i da je zakonski predviđena mjera za suzbijanje tog ponašanja isključenje sa vodovodne mreže.

Ekipe DOO Vodovod i kanalizacija Bar će reagovati promptno i pojačati kontrole na terenu, biće isključeni sa mreže svi neodgovorni pojedinci koji takvim ponašanjem ugrožavaju proces redovnog vodosnabdjevanja i sve one korisnike koji se odgovorno i korektno ponašaju”, zaključuje Đuričić.

Share.

Comments are closed.