Čestitke povodom Dana opštine Bar

Povodom 24. novembra, čestitke građanima uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kao i lideri političkih partija.

***

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Miću Orlandiću, odbornicima i svim građanima Bara uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Na temeljima najviših vrijednosti multikonfesionalnog i multinacionalnog društva, Bar odlučno čuva svoju viševjekovnu tradiciju suživota i tolerancije, doprinoseći time snaženju evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države”, naveo je predsjednik u čestitci.

Đukanovića raduje da su u prethodnom periodu lokalne vlaste, uz podršku organa na državnom nivou, na kvalitetan način sprovodile politike razvoja barske opštine, naročito imajući u vidu prednosti primorskog položaja Bara, barske luke i potencijale za dalje infrastrukturno povezivanje Crne Gore.

“Uvjeren sam da će i u vremenu koje slijedi, Bar nastaviti s dinamičnim razvojem, kvalitetno valorizujući raspoložive resurse, čime će značajno doprinositi oporavku ekonomije i sveukupnom prosperitetu Crne Gore. Vjerujem da će i nova Vlada prepoznati važnost kontinuiranog ulaganja u ovaj kraj, i svojim politikama u saradnji sa lokalnim organima podržati buduće pravce održivog razvoja Bara, na dobro njegovih građana i za dobrobit cijele Crne Gore”, zaključio je Đukanović.

***

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Miću Orlandiću, odbornicima u Skupštini opštine i građanima Bara, Dan opštine.

“Barska opština dostigla je zavidan nivo razvoja, i taj razvojni zamah se nastavlja, a investicije koje su započete u periodu iza nas garantuju visok kvalitet života njenih žitelja na duži rok”, navodi se u čestitki predsjednika Vlade. 

Danas kraj pod Rumijom, pored tradicionalnog suživota i multikulturalnog sklada, krasi i nova ponuda lučkog i turističkog čvorišta na ovom dijelu Jadrana, čemu je Vlada, zajedno sa lokalnom upravom, bila posvećena duži niz godina.

“Uvjeren da se razvoj Bara nastavlja očekivanom dinamikom, još jednom vam čestitam Dan opštine”, piše u čestitki predsjednika Markovića.

***

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, 24. novembar, Dan opštine Bar, čestitao je predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću i predsjedniku Skupštine opštine Miću Orlandiću:

„Povodom 24. novembra – Dana oslobođenja Bara, koristim priliku da Vam u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, čestitam ovaj važan datum koji s ponosom obilježavamo diveći se svima onima koji su žrtvovali svoje živote za ideale slobode, dok su svojom borbom za antifašističke vrijednosti zaslužili duboki pijetet budućih generacija.

Ovaj povod nas obavezuje na poštovanje odbranjenog građanskog i multietničkog karaktera Crne Gore, po kojem je Bar nadaleko čuven, te podstiče na nastavak osiguranja opšteg prosperiteta grada na dobrobit svih stanovnika Bara i države Crne Gore u cijelosti.

Uz iskreno uvjerenje da pred Barom stoji jasna vizija dinamičnog progresa i modernizacije lokalne uprave u pravcu podizanja njene efikasnosti, što direktno podstiče ravnomjeran i održiv razvoj opštine, još jednom koristim priliku da Vama i svim građanima čestitam Dan oslobođenja Bara.“

***

Povodom 24. novembra, Dana opštine Bar, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, uputio je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Bara čestitku sljedeće sadržine:

“Bar je grad koji nas je i u najtežim vremenima učio kako u Crnoj Gori zajedno mogu da žive ljudi različitih vjera i nacija. I ne samo da žive jedni sa drugima, nego da budu jedni za druge. Ta bogata zaostavština ovog grada, uz ogromnu žrtvu koju su barski junaci podnijeli u borbi za slobodu, čine da Bar bude jedan od gradova u kojima se najsnažnije čuva i brani antifašističko biće Crne Gore.

Bar je grad sa velikim brojem mogućnosti i potencijala, te stoga u narednom periodu očekujem nastavak daljeg turističkog, privrednog, kulturnog i svakog drugog razvoja grada pod Rumijom.

Uz najljepše želje za dalji ubrzani razvoj grada, čestitam vam Dan opštine Bar”.

***

Share.

Comments are closed.