Danas se završava trinaesti Festival dječijeg Teatra Crne Gore

Tradicionalni, 13. Festival dječijeg teatra Gore Gore završava se danas.

Na programu je pet predstava: OŠ “Dašo Pavičić” – Herceg Novi “Siromašni Romeo” od 10 sati,  OŠ „M.L.Lalatović“–Nikšić „Sedam Snežana i patuljak“, od 11 OŠ “Jagoš Kontić” –  Nikšić „Raščupana bajka“  od 12, Akordov dječiji teatar – Nikšić „Slađanina bajka“, od 13 i OŠ “V. Ribnikar”, Rasovo-B.Polje „Moj dom od paučine” od 14 sati.

U pratećem umjetničkom programu od 15 sati nastupiće mladi umjetnici iz Bara. Festival se završava dodjelom nagrada u 17 sati.

Direktor Festivala mr Miodrag Banović istakao je da je kao izraz poštovanja prema Čedu Dragoviću, doajenu crnogorskog glumišta, 2007. godine pokrenuo inicijativu za osnivanje Teatra „Čedo Dragović“, kada je i uradio projekat „Festival dječijeg teatra Crne Gore” – Bar.

Festival je počeo u srijedu na pozorišnoj sceni u OŠ „Meksiko“, a nastavljen u Domu kulture Bar.

U srijedu, na sceni OŠ „Meksiko“ odigrane su prve tri predstave.  OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” iz Podgorice nastupila je sa predstavom „Naopačka priča“, dok su učenici OŠ Meksiko izveli dvije predstave “Džin k’o mlin” i „Nažalost, nisu shvatili“.

U petak, u Domu kulture Bar odigrano je još pet predstava. Učenici OŠ ”Jugoslavija” izveli su dvije “Pobuna u biblioteci” i “Koncert za Nevenu”, OŠ ”B.J.Orlandić“ – Bar „Zunzarina palata“, SPO „Igrokaz“ – Bar „Uspavana“ OŠ “Kekec” – Sutomore “Hilperik”

U subotu su na programu bile predstave OŠ “N.Đurković” – Radanovići “Maj nejm iz Mitar”, OŠ “Drago Milovič” – Tivat, “Perikle”,  OŠ ,,Njegoš“ – Kotor „Beskrajna glupost“,  OŠ „Srbija“ – Stari Bar „Ježeva kućica“  DES „Scena“ – Bar sa predstavim „The klub“.

Na Festivalu je od 2007. do 2019. godine odigrano 229 pozorišnih predstava djece uzrasta osnovnih škola Crne Gore, od kojih je 78 iz Bara. U pozorišnim predstavama učestvovalo je 4.281 dijete, a u pratećim programima 2.697 mladih umjetnika i umjetnica iz Bara i Crne Gore.

Share.

Comments are closed.