Davud i Jovana zablistali na najvećoj smotri glumačkih talenata

Članovi Dramskog studija “Entuzijasti” SEUŠ, Davud Bahović i Jovana Šobić, dobitnici su specijalnih nagrada na 51. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, koji je od 10. do 15. juna održan u Bijelom Polju.

Žiri u sastavu Jovana Bojović – predsjednica, Branka Otašević i Izet Mulabegović – članovi, jednoglasno je odlučio da ovogodišnje specijalne nagrade za glumačka ostvarenja budu dodijeljena Davudu Bahoviću za ulogu automehaničara i Jovani Šobić za ulogu medicinske sestre, u predstavi “Ordinacija” Dramskog studija “Entuzijasti”.

Profesorica Ivana Kecojević, koja je uz Mirjanu Savićević režirala predstavu po tekstu satiričara, dr Slobodana Simića, zadovoljna je nastupom na Festivalu u Bijelom Polju kao i osvojenim nagradama. Naglasila je da bjelopoljski pozoršni život ima dugu tradiciju, te da je Festival dramskih amatera više od pola vijeka mjesto okupljanja najboljih ostvarenja iz oblasti dramskog amaterizma.

“Naši Entuzijasti ove godine su se po treći put predstavili bjelopoljskoj publici i iznova pobrali simpatije publike i stručnog žirija. Samo učešće na Festivalu za nas je vrlo značajno, a specijalne nagrade koje su osvojili naši glumci Jovana Šobić i Davud Bahović su potvrda kontinuiranog rada i ogromne ljubavi prema dramskoj umjetnosti. Raduju nas priznanja i motivišu da nastavimo putem umjetnosti i ljepote, jer nam pozorište pomaže da prevazilazimo granice”, kazala je za Radio Bar i Bar Info profesorica Ivana Kecojević.

Osim Davuda Bahovića i Jovane Šobić, u predstavi igraju: Marija Nikotić, Belma Nikezić, Din Kurgaš, Andrej Kalašić, Enesa Sukić, Almir Pelinković, Edina Ćorović i Bogdan Savićević. Asistenti režije su Bahović i Kalašić, a saradnica prof. Valentina Drobnjak.

Najbolja predstava 51. Festivala dramskih amatera je “Danilo” u režiji Dragana Koprivice, produkcije bjelopoljskog pozorišta Centra za kulturu “Vojislav Bulatović – Strunjo”.

Na bjelopoljskom Festivalu učestvovalo je 11 predstava iz šest crnogorskih opština: Bara, Podgorice, Nikšića, Plava, Mojkovca i Bijelog Polja.

Share.

Comments are closed.