Demokrate Bar: Nenezić da napravi na vrijeme otklon od DPS, sjednica nije ni trebala da počne

Predsjednik Kluba odbornika “Demokrate – Ujedinjena Crna Gora”, Momčilo Leković, reagovao je povodom današnjih dešavanja u lokalnom parlamentu. Reagovanje prenosimo integralno:

-Član 109 Poslovnika o radu Skupštine opštine Bar u kojem piše da je rad Skupštine i njenih radnih tijela javan, a da lokalni javni emiter „Radio-Bar“ d.o.o. direktno prenosi sjednice Skupštine u skladu sa zaključenim ugovorom, morao je predstavljati dovoljan osnov da se i današnje skupštinsko zasijedanje održi na način kako je to i propisano i ugovorom definisano, uz sliku i zvuk, a ne mrak i tišinu u odnosu na građane Bara koji su bili uskraćeni da prate važne teme koje su bile odnosno koje su trebale biti na dnevnom redu 6. sjednice.

Iako on to tako percipira u svom obraćanju, gospodina Nenezića u dijelu nadležnosti lokalnog javnog emitera niko ne krivi, bar ne u odborničkom Klubu Demokrate – Ujedinjena Crna Gora, uostalom njegovo današnje priznanje da na neki način ni sam nije znao da neće biti prenosa skupštinskog zasijedanja, može ga dijelom abolirati od današnje nezapamćene bruke koju je ovaj visoki dom doživio.

Međutim, gospodin Nenezić kada je već zajedno sa nama odbornicima uvidio da prenosa zasijedanja neće biti i da se sjednica održava iza zatvorenih vrata, morao je i trebalo da današnje zasijedanje već u startu prekine, odnosno kako smo to i kompromisno predlagali, nakon izglasavanja tačke koja se ticala povećanja plata u lokalnoj administraciji.

Kasnija dešavanja su samo logičan sljed događaja koji je djelovanjem i zaslugom 15 odbornika opozicije doveo do sprječavanja daljeg brukanja ovog visokog doma i prekida sjednice prije podnošenja informacije o Projektu „Maljevik“, informacije koja se nikako nije mogla podnijeti onako kako je DPS planirao, iza zatvorenih vrata, odnosno iza leđa građana Bara.

Gospodin Nenezić što prije treba da shvati da mu od prvog dana njegovog imenovanja u barskom parlamentu problem i politički neprijatelj nije barska opozicija, već svaki put njegov „koalicioni“ partner, (barski DPS) koji ga konstantno dovodi u poziciju u kakvoj je bio i danas, da brani neodbranjivo.

Zato gospodine Neneziću, što prije napravite otklon od DPS politike to će biti bolje po vas, nas odbornike ali naročito po građane Bara, koji nikada više ne smiju ostati bez tona i slike, kao što je to bio slučaj danas.

Složićemo se, to nijesu moderne tekovine i to nije po standardima modernih demokratskih društava.


Share.

Comments are closed.