Održan drugi Kongres partije Biram Crnu Goru

U punoj sali Skupštine opštine Bar održan je danas drugi Kongres partije “Biram Crnu Goru”.

Generalni sekretar Pokreta “Evropa sad“ Boris Pejović je na početku rekao da je vizija savremene države pobijedila na izborima 2. aprila, jer je to vizija u kojoj su svi građani dostojanstveni i ravnopravni i koja je sve ujedinila, te da je Crna Gora poslije dugo vremena položila ozbiljan test demokratije i to sa najvećom ocjenom.

“Ostaje nam još jedan jako bitan ispit za 11. jun, ali smo sigurni da neće biti nikakvog iznenađenja jer smo spremni i sazreli kao društvo za novu epohu i napredak koji neće biti samo nada već i realnost“,  rekao je Pejović i nastavio: “Uvjeren sam da ćete i vi dragi prijatelji ostati na putu jedne nove, pravednije i slobodne Crne Gore”.

Zaključujući otvoreni dio, predsjednik partije Radomir Novaković Cakan je podsjetio da se Crna Gora suočava već godinama sa velikim izazovima. Posebno je naglasio da kao vječiti optimista čvrsto vjeruje da će poslije parlamentarnih izbora 11. juna neizvjesnosti konačno doći kraj. „Naša je dužnost da i na nove izazove odgovorimo kao i uvijek –  nepokolebljivom snagom i upornošću“, rekao je Radomir Novaković Cakan i istakao da će nastaviti, kao i do sada, da slušaju glas naroda i dodao da: “ukoliko tako budemo radili, znam da ćemo uspjeti“.

“Kao neko ko je preko 30 godina u privatnom biznisu, znam da vrijeme izazova nosi sa sobom i nove mogućnosti. I te mogućnosti nezaustavljivo dolaze. Naše je da nastavimo da radimo na stvaranju boljih uslova u privredi, turizmu i preduzetništvu, naročito kada su mladi u pitanju”, naveo je Novaković.

“Nas niko ne treba da uči o suživotu sa našim prijateljima koji su druge vjere ili nacije nego mi, jer mi živimo taj zajednički život već vjekovima”, naglasio je Radomir Novaković Cakan i zaključio: “Još jedan izazov sa kojim se mi kao društvo suočavamo je duboka podijeljenost na svim nivoima. Kao predsjednik Biram Crnu Goru zahtijevam od svih članova da nikada i ničim ne doprinesete daljim podjelama već da radite sve što je u vašoj moći da se te podjele u narednom periodu smanje. Samo zajedno možemo stvoriti svjetliju, prosperitetniju i pravedniju budućnost i Bara i naše voljene Crne Gore. Oni to zaslužuju. Mi to zaslužujemo i siguran sam da ćemo uspjeti u tome”.  

“Kongresu su prisustvovali brojni gosti iz političkih partija Crne Gore – Pokret Evropa Sad: Boris Pejović i Andrej Milović, CIVIS: Zoran Miljanić, Žarko Šćekić i Miloš Rajović, Bošnjačka stranka – Suljo Mustafić, Pokret za promjene – Vladan Raičević, Forza – Ilir Čapuni, Demokrate Crne Gore – Dušan Masoničić, Novska lista: Darko Klasić, Bokeški forum: Andrija Petković, Radnička partija: Maksim Vučinić, Stranka pravde i pomirenja: Sadat Dacić, Edin Duraković, Admir Hasnić, Amina Agović, Demohrišćanski pokret: Dejan Vukšić, Liberalna partija: Dubravka Vujičić, Pokret ‘Preokret’: Rade Vojvodić i naš prijatelj Milan Đukić”, kaže se u saopštenju partije Biram Crnu Goru.

Share.

Comments are closed.